Κοτόπουλο teriyaki στα γρήγορα

Αρκούν μόλις τρία υλικά.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 02 Νοεμβρίου 2020

H λέξη teriyaki (ή τεριάκι αν προτιμάς τα ελληνικά) είναι συνδυασμός των ιαπωνικών λέξεων teri (λάμψη) και yaki (στη σχάρα ή ψητό) και ουσιαστικά αφορά μία μαγειρική τεχνική που χρησιμοποιείται στην κουζίνα της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου για φαγητά που ψήνονται στη σχάρα με ένα γλάσο από σάλτσα σόγιας, mirin (ιαπωνικό γλυκό κρασί ρυζιού) και ζάχαρη. 

Αν ωστόσο δεν επιθυμεί κάποιος να μπει σε μία τέτοια διαδικασία, μπορεί να φτιάξει ένα θαυμάσια κοτόπουλο που θα θυμίζει πιστά teriyaki. Μάλιστα, θα το κάνει χρησιμοποιώντας μόνο το κρέας κοτόπουλου και άλλα δύο υλικά.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στα TGI Fridays™ για νέα Burgers και Margarita MAYnia

Τα αγαπημένα TGI Fridays™ επέστρεψαν με νέα Burgers και Margarita MAYnia.

COYA: Το Περού συναντά ξανά την Μύκονο

Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, το COYA Mykonos δίνει ραντεβού στο Νησί των Ανέμων.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Kakigori, το παγωτό στα ιαπωνικά

Κάτι ανάμεσα σε χιόνι και γλύκισμα, αναμένεται να αποτελέσει την επόμενη εμμονή των foodies.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο πεντανόστιμο Pelagos του Luca Piscazzi

Στο εστιατόριο του Four Seasons, ο νεαρός Ιταλός σεφ τοποθετεί πολύ ψηλά τον γαστρονομικό πήχη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

San Michali Food & Culture: Κάτι νόστιμο στη Σύρο

Ένα διαφορετικό κυκλαδίτικο food project στην Ερμούπολη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Σασίμι, μοντέρνο και ελληνικό

Μία ιδιαίτερη συνταγή που φέρει την υπογραφή του εμβληματικού chef Χριστόφορου Πέσκια.

Γραφει Μπαμπης Δουκας