H τέλεια εκδοχή της Crème Brûlée

Η συνταγή για την πιο ηδονική γευστική "καμένη κρέμα".

Η παλαιότερη γνωστή συνταγή της crème brûlée εμφανίζεται πίσω στο 1691 και το βιβλίο μαγειρικής Cuisinier royal et bourgeois του François Massialot's. Το αξιοσημείωτο είναι πως ενώ η συνταγή καθιερώθηκε και σε άλλες γαστρονομικές κουλτούρες πέραν της γαλλικής, όπως την βρετανική και την ισπανική, εξαφανίστηκε από τα γαλλικά cookbooks σχεδόν μέχρι το 1980. Οι ημέρες δόξας για το έδεσμα από κρέμα βανίλιας όμως ήρθαν όταν ο Sirio Maccioni ξεκίνησε να παρουσιάζει μία θαυμάσια εκδοχή της στο περίφημο Le Cirque του Mayfair Hotel, στη Νέα Υόρκη.

Η crème brûlée του Maccioni αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, με κάποιους να κάνουν λόγο για την "καλύτερη από το Παρίσι μέχρι το Μεγάλο Μήλο". Για αυτήν δεν έχουμε, ακόμη, τη συνταγή. Έχουμε όμως τις οδηγίες για μία εξίσου εντυπωσιακή.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας