Νουντλς με πάπια, εύκολα και νόστιμα, από τον Θάνο Στασινό

Ο εξαιρετικά ταλαντούχος chef μάς ταξιδεύει στα μονοπάτια της nikkei κουζίνας, με μία απλή –όσο και ενδιαφέρουσα– συνταγή.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Ιανουαρίου 2021

O Θάνος Στασινός κουβαλά μία αρκετά ενδιαφέρουσα πορεία στην εστιατορική του ιστορία: Έχει εργαστεί στο Ritz Carlton στη Βαλένθια και τις Κάννες, ενώ υπήρξε head chef του Pacific Monte Carlo στην Κηφισιά όπως και του Nikkei, στο Κολωνάκι. Παράλληλα, εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως chef σε θαλαμηγούς γνωστών Ελλήνων επιχειρηματιών και είναι ο ιδρυτής της εταιρείας consulting 14 Incas.

Αυτήν την περίοδο είναι ο άνθρωπος που κρατά τα ηνία της κουζίνας του Huracan, στη Γλυφάδα (Λ. Ποσειδώνος 81 τηλ. 210 8940080), έχοντας και το consulting σε εκείνη του CHE Cocina y Barra Sudamericana, στον Πειραιά. Η γαστρονομική του φιλοσοφία πατά στις βασικές αρχές του κλασικού nikkei (εμπνευσμένο από τη Λατινική Αμερική, την Ιαπωνία και την Ισπανία) που υπηρετεί πιστά, επενδύοντας στην απλότητα και πάντοτε στις πολύ υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Εμπιστεύεται μάλιστα απόλυτα τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, τα υλικά των οποίων προσαρμόζει άψογα κάθε φορά στα πιάτα και τις απαιτήσεις της κουζίνας του.

ΝΟΥΝΤΛΣ ΜΕ ΠΑΠΙΑ, ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΣΟΓΙΑ

Υλικά

  • 80 γρ. νουντλς
  • 100 γρ. στήθος πάπιας
  • 30 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 30 γρ. ξερό κρεμμύδι
  • 50 ml σόγια
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 10 γρ. τζίντζερ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το στήθος πάπιας.
  2. Έπειτα τοποθετούμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, αφού προηγουμένως τα έχουμε ψιλοκόψει.
  3. Ρίχνουμε το τζίντζερ και μετά τη σόγια μαζί με το μέλι.
  4. Bράζουμε τα νουντλς για 3' και έπειτα τα βάζουμε στο τηγάνι και τα αφήνουμε μέχρι να γλασάρει το φαγητό.
  5. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας