Με Philly Cheesesteak, αμέσως καλύτερα

It's Always Sunny in Philadelphia.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Απριλίου 2021

Πίσω στο 1987, δύο φορείς στις ΗΠΑ -οι  Library Company of Philadelphia και Historical Society of Pennsylvania- κατοχύρωσαν το όνομα Philly (ή Philadelphia) cheesesteak, προκειμένου το σάντουιτς που είχαν φτιάξει για πρώτη φορά οι Ιταλοί μετανάστες Pat και Harry Olivieri στη Φιλαδέλφεια του 1950 να αποκτήσει την υπόσταση που του αρμόζει. 

Οι αφοί Olivieri είχαν αρχικά ένα καροτσάκι και έφτιαχναν hot dog στο δρόμο, όταν αποφάσισαν να επεκτείνουν την γκάμα των προϊόντων τους, με ένα σάντουιτς που περιέχει μπριζόλα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Ένας οδηγός ταξί που παρήγγειλε το εν λόγω σάντουιτς, τους ρώτησε γιατί δεν προσθέτουν και λιωμένο τυρί. Το προβολόνε θεωρήθηκε η ιδανικότερη επιλογή, με το έδεσμα να γίνεται αρκετά δημοφιλές στην πορεία, τόσο που οι δύο Ιταλοί μπόρεσαν να ανοίξουν αργότερα εστιατόριο.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα εστιατόρια της νέας σεζόν

Το φρέσκο fine dining, η υψηλή κρεατοφαγία και οι αφίξεις-εκπλήξεις του φθινοπώρου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το τέλειο αυγό ποσέ

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger

Η παγκόσμια ημέρα cheeseburger θα έπρεπε να γιορτάζεται καθημερινά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γουακαμόλε αλλά με αστέρι Michelin

Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη με αφορμή τη σημερινή Guacamole Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας