Με Philly Cheesesteak, αμέσως καλύτερα

It's Always Sunny in Philadelphia.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Απριλίου 2021

Πίσω στο 1987, δύο φορείς στις ΗΠΑ -οι  Library Company of Philadelphia και Historical Society of Pennsylvania- κατοχύρωσαν το όνομα Philly (ή Philadelphia) cheesesteak, προκειμένου το σάντουιτς που είχαν φτιάξει για πρώτη φορά οι Ιταλοί μετανάστες Pat και Harry Olivieri στη Φιλαδέλφεια του 1950 να αποκτήσει την υπόσταση που του αρμόζει. 

Οι αφοί Olivieri είχαν αρχικά ένα καροτσάκι και έφτιαχναν hot dog στο δρόμο, όταν αποφάσισαν να επεκτείνουν την γκάμα των προϊόντων τους, με ένα σάντουιτς που περιέχει μπριζόλα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Ένας οδηγός ταξί που παρήγγειλε το εν λόγω σάντουιτς, τους ρώτησε γιατί δεν προσθέτουν και λιωμένο τυρί. Το προβολόνε θεωρήθηκε η ιδανικότερη επιλογή, με το έδεσμα να γίνεται αρκετά δημοφιλές στην πορεία, τόσο που οι δύο Ιταλοί μπόρεσαν να ανοίξουν αργότερα εστιατόριο.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Delta είναι το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το περίφημο εστιατόριο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στα TGI Fridays™ για νέα Burgers και Margarita MAYnia

Τα αγαπημένα TGI Fridays™ επέστρεψαν με νέα Burgers και Margarita MAYnia.

COYA: Το Περού συναντά ξανά την Μύκονο

Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, το COYA Mykonos δίνει ραντεβού στο Νησί των Ανέμων.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Kakigori, το παγωτό στα ιαπωνικά

Κάτι ανάμεσα σε χιόνι και γλύκισμα, αναμένεται να αποτελέσει την επόμενη εμμονή των foodies.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο πεντανόστιμο Pelagos του Luca Piscazzi

Στο εστιατόριο του Four Seasons, ο νεαρός Ιταλός σεφ τοποθετεί πολύ ψηλά τον γαστρονομικό πήχη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

San Michali Food & Culture: Κάτι νόστιμο στη Σύρο

Ένα διαφορετικό κυκλαδίτικο food project στην Ερμούπολη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας