Με Philly Cheesesteak, αμέσως καλύτερα

It's Always Sunny in Philadelphia.

Πίσω στο 1987, δύο φορείς στις ΗΠΑ -οι  Library Company of Philadelphia και Historical Society of Pennsylvania- κατοχύρωσαν το όνομα Philly (ή Philadelphia) cheesesteak, προκειμένου το σάντουιτς που είχαν φτιάξει για πρώτη φορά οι Ιταλοί μετανάστες Pat και Harry Olivieri στη Φιλαδέλφεια του 1950 να αποκτήσει την υπόσταση που του αρμόζει. 

Οι αφοί Olivieri είχαν αρχικά ένα καροτσάκι και έφτιαχναν hot dog στο δρόμο, όταν αποφάσισαν να επεκτείνουν την γκάμα των προϊόντων τους, με ένα σάντουιτς που περιέχει μπριζόλα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Ένας οδηγός ταξί που παρήγγειλε το εν λόγω σάντουιτς, τους ρώτησε γιατί δεν προσθέτουν και λιωμένο τυρί. Το προβολόνε θεωρήθηκε η ιδανικότερη επιλογή, με το έδεσμα να γίνεται αρκετά δημοφιλές στην πορεία, τόσο που οι δύο Ιταλοί μπόρεσαν να ανοίξουν αργότερα εστιατόριο.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας