Οι αυθεντικοί μπαμπάδες με ρούμι

Ένα από τα πιο fun γλυκά που υπάρχουν και πώς θα το φτιάξεις.

Η εκδοχή του baba au rhum όπως τη γνωρίζουμε σήμερα είναι μία εφεύρεση που προήλθε από την rue Montorgueil, στο Παρίσι, περίπου στη δεκαετία του 1830. Όπως αναφέρει το Larousse Gastronomique, ο εξόριστος βασιλιάς της Πολωνίας Stanislaus I είχε την ιδέα να βουτήξει μέσα σε αλκοόλ ένα Gugelhupf (ένα μικρό κέικ, ιδιαίτερα διαδεδομένο εκείνη την εποχή σε Αλσατία και Λωρραίνη). 

Την ιδέα του υιοθέτησαν σχεδόν αμέσως αρκετοί Γάλλοι ζαχαροπλάστες και κάπως έτσι γεννήθηκαν οι μπαμπάδες με ρούμι.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος