Cinnamon Rolls, καλύτερα από ποτέ
Μία συνταγή για τα εθιστικά νόστιμα ρολάκια κανέλας.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι τα cinnamon rolls αποτελούν κάποια από τα πιο λαχταριστά γλυκίσματα που κυκλοφορούν εκεί έξω, με τρόπο που σχεδόν γίνονται εθιστικά. Τα ρολάκια κανέλας έχουν ιστορικές ρίζες που φτάνουν μέχρι τα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όταν και το εν λόγω μπαχαρικό κατέφθασε στη Γηραιά Ήπειρο από τα βάθη της Ασίας.
Πολλούς αιώνες μετά, ήταν οι Σκανδιναβοί αυτοί που αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά με το συγκεκριμένο γευστικό task παρουσιάζοντας το kanelbulle (ρολό κανέλας). Εκείνοι όμως που το απογείωσαν ήταν οι Αμερικανοί, στους οποίους οφείλεται και η δημοφιλία του σήμερα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας