Cinnamon Rolls, καλύτερα από ποτέ

Μία συνταγή για τα εθιστικά νόστιμα ρολάκια κανέλας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 08 Δεκεμβρίου 2020

Δεν χωρά αμφιβολία ότι τα cinnamon rolls αποτελούν κάποια από τα πιο λαχταριστά γλυκίσματα που κυκλοφορούν εκεί έξω, με τρόπο που σχεδόν γίνονται εθιστικά. Τα ρολάκια κανέλας έχουν ιστορικές ρίζες που φτάνουν μέχρι τα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όταν και το εν λόγω μπαχαρικό κατέφθασε στη Γηραιά Ήπειρο από τα βάθη της Ασίας.

Πολλούς αιώνες μετά, ήταν οι Σκανδιναβοί αυτοί που αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά με το συγκεκριμένο γευστικό task παρουσιάζοντας το kanelbulle (ρολό κανέλας). Εκείνοι όμως που το απογείωσαν ήταν οι Αμερικανοί, στους οποίους οφείλεται και η δημοφιλία του σήμερα.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας