Το Κοτόπουλο α λα Diavola θέλεις να το δοκιμάσεις

ΠΙκάντικο, έντονο και διαβολεμένα νόστιμο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Δεκεμβρίου 2020

Τι είναι πάλι αυτό, θα αναρωτηθείς, με το δεύτερο συνθετικό του ονόματος της εν λόγω συνταγής να είναι εκείνη που προσθέτει ιντριγκαδόρικο τόνο στο συμπαθές πουλερικό. Το pollo alla diavola -όπως είναι η ιταλική του ονομασία, από όπου προέρχεται- είναι σοβαρά πικάντικο και διαβολικά ακαταμάχητο. 

Καρυκεύεται με έντονο πιπέρι καγιέν και σερβίρεται με πικάντικη σάλτσα. Πρόκειται για μία συνταγή της Ρώμης, εκεί όπου το φτιάχνουν χρησιμοποιώντας ακόμη πιο γενναιόδωρες ποσότητες θρυμματισμένων μαύρων πιπεριών.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα