Το Κοτόπουλο α λα Diavola θέλεις να το δοκιμάσεις

ΠΙκάντικο, έντονο και διαβολεμένα νόστιμο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Δεκεμβρίου 2020

Τι είναι πάλι αυτό, θα αναρωτηθείς, με το δεύτερο συνθετικό του ονόματος της εν λόγω συνταγής να είναι εκείνη που προσθέτει ιντριγκαδόρικο τόνο στο συμπαθές πουλερικό. Το pollo alla diavola -όπως είναι η ιταλική του ονομασία, από όπου προέρχεται- είναι σοβαρά πικάντικο και διαβολικά ακαταμάχητο. 

Καρυκεύεται με έντονο πιπέρι καγιέν και σερβίρεται με πικάντικη σάλτσα. Πρόκειται για μία συνταγή της Ρώμης, εκεί όπου το φτιάχνουν χρησιμοποιώντας ακόμη πιο γενναιόδωρες ποσότητες θρυμματισμένων μαύρων πιπεριών.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Napul’è όπως λέμε Italiano Vero

Μάγκυ Ταµπακάκη και Francesco "Ciccio" Granata σε µεταφέρουν γευστικά µέχρι την Ιταλία, δικαιολογώντας κάθε φορά απόλυτα τη φήµη του εστιατορίου της Βάρης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι πρέπει να κάνεις για να είναι υγιεινές οι τηγανητές πατάτες στο air fryer

Και δεν αναφερόμαστε στο πόσο λάδι (δεν) πρέπει να βάλεις ούτε στις θερμίδες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Ο σημαντικότερος γαστρονομικός θεσμός της χώρας μπήκε στην 4η δεκαετία της ύπαρξής του και ξεχώρισε για φέτος 43 σπουδαία εστιατόρια.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πότε, πώς και πού φτιάχτηκε το πρώτο burger

Η ιστορία του ίσως δημοφιλέστερου και σίγουρα πιο πληθωρικού σάντουιτς όλων των εποχών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

7 στάσεις σε έναν από τους πιο 'cool δρόμους του κόσμου'

Το Time Out ξεχώρισε την οδό Τρώων των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

Γραφει Μπαμπης Δουκας