Το Κοτόπουλο α λα Diavola θέλεις να το δοκιμάσεις

ΠΙκάντικο, έντονο και διαβολεμένα νόστιμο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Δεκεμβρίου 2020

Τι είναι πάλι αυτό, θα αναρωτηθείς, με το δεύτερο συνθετικό του ονόματος της εν λόγω συνταγής να είναι εκείνη που προσθέτει ιντριγκαδόρικο τόνο στο συμπαθές πουλερικό. Το pollo alla diavola -όπως είναι η ιταλική του ονομασία, από όπου προέρχεται- είναι σοβαρά πικάντικο και διαβολικά ακαταμάχητο. 

Καρυκεύεται με έντονο πιπέρι καγιέν και σερβίρεται με πικάντικη σάλτσα. Πρόκειται για μία συνταγή της Ρώμης, εκεί όπου το φτιάχνουν χρησιμοποιώντας ακόμη πιο γενναιόδωρες ποσότητες θρυμματισμένων μαύρων πιπεριών.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στα TGI Fridays™ για νέα Burgers και Margarita MAYnia

Τα αγαπημένα TGI Fridays™ επέστρεψαν με νέα Burgers και Margarita MAYnia.

COYA: Το Περού συναντά ξανά την Μύκονο

Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, το COYA Mykonos δίνει ραντεβού στο Νησί των Ανέμων.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Kakigori, το παγωτό στα ιαπωνικά

Κάτι ανάμεσα σε χιόνι και γλύκισμα, αναμένεται να αποτελέσει την επόμενη εμμονή των foodies.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο πεντανόστιμο Pelagos του Luca Piscazzi

Στο εστιατόριο του Four Seasons, ο νεαρός Ιταλός σεφ τοποθετεί πολύ ψηλά τον γαστρονομικό πήχη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

San Michali Food & Culture: Κάτι νόστιμο στη Σύρο

Ένα διαφορετικό κυκλαδίτικο food project στην Ερμούπολη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Σασίμι, μοντέρνο και ελληνικό

Μία ιδιαίτερη συνταγή που φέρει την υπογραφή του εμβληματικού chef Χριστόφορου Πέσκια.

Γραφει Μπαμπης Δουκας