Το Κοτόπουλο α λα Diavola θέλεις να το δοκιμάσεις

ΠΙκάντικο, έντονο και διαβολεμένα νόστιμο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Δεκεμβρίου 2020

Τι είναι πάλι αυτό, θα αναρωτηθείς, με το δεύτερο συνθετικό του ονόματος της εν λόγω συνταγής να είναι εκείνη που προσθέτει ιντριγκαδόρικο τόνο στο συμπαθές πουλερικό. Το pollo alla diavola -όπως είναι η ιταλική του ονομασία, από όπου προέρχεται- είναι σοβαρά πικάντικο και διαβολικά ακαταμάχητο. 

Καρυκεύεται με έντονο πιπέρι καγιέν και σερβίρεται με πικάντικη σάλτσα. Πρόκειται για μία συνταγή της Ρώμης, εκεί όπου το φτιάχνουν χρησιμοποιώντας ακόμη πιο γενναιόδωρες ποσότητες θρυμματισμένων μαύρων πιπεριών.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος