Γαρίδες tempura, όπως ποτέ πριν

Το μάλλον πιο διάσημο τηγανητό της Ιαπωνίας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Ιανουαρίου 2021

Tempura λοιπόν. Η συνήθεια των Ιαπώνων να "σκεπάζουν" με χυλό από αλεύρι και νερό (συνήθως προστίθενται κι άλλα υλικά)  λαχανικά ή θαλασσινά και να τα τηγανίζουν σε καυτό λάδι έχει βαθιές ρίζες. Συγκεκριμένα, η μέθοδος μαγειρέματος εισήχθη στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου τον 16ο αιώνα από Πορτογάλους εξερευνητές και η ονομασία της προέρχεται από τη φράση quatuor anni tempora, που αναφέρεται στην έλλειψη κρέατος εκείνης της εποχής.

Φυσικά, το πιο δημοφιλές πιάτο Tempura είναι οι γαρίδες. Παρακάτω ακολουθεί μία συνταγή για τις πιο ιδιαίτερες τέτοιες.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος