Γαρίδες tempura, όπως ποτέ πριν
Το μάλλον πιο διάσημο τηγανητό της Ιαπωνίας.
Tempura λοιπόν. Η συνήθεια των Ιαπώνων να "σκεπάζουν" με χυλό από αλεύρι και νερό (συνήθως προστίθενται κι άλλα υλικά) λαχανικά ή θαλασσινά και να τα τηγανίζουν σε καυτό λάδι έχει βαθιές ρίζες. Συγκεκριμένα, η μέθοδος μαγειρέματος εισήχθη στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου τον 16ο αιώνα από Πορτογάλους εξερευνητές και η ονομασία της προέρχεται από τη φράση quatuor anni tempora, που αναφέρεται στην έλλειψη κρέατος εκείνης της εποχής.
Φυσικά, το πιο δημοφιλές πιάτο Tempura είναι οι γαρίδες. Παρακάτω ακολουθεί μία συνταγή για τις πιο ιδιαίτερες τέτοιες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Πανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςCupola, για dolce vita στο Παγκράτι
Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα
Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.
Γραφει Γιαννης Σπανος