Γαρίδες tempura, όπως ποτέ πριν

Το μάλλον πιο διάσημο τηγανητό της Ιαπωνίας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Ιανουαρίου 2021

Tempura λοιπόν. Η συνήθεια των Ιαπώνων να "σκεπάζουν" με χυλό από αλεύρι και νερό (συνήθως προστίθενται κι άλλα υλικά)  λαχανικά ή θαλασσινά και να τα τηγανίζουν σε καυτό λάδι έχει βαθιές ρίζες. Συγκεκριμένα, η μέθοδος μαγειρέματος εισήχθη στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου τον 16ο αιώνα από Πορτογάλους εξερευνητές και η ονομασία της προέρχεται από τη φράση quatuor anni tempora, που αναφέρεται στην έλλειψη κρέατος εκείνης της εποχής.

Φυσικά, το πιο δημοφιλές πιάτο Tempura είναι οι γαρίδες. Παρακάτω ακολουθεί μία συνταγή για τις πιο ιδιαίτερες τέτοιες.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Συνταγές