Kung Pao αλλά με λαχανάκια Βρυξελλών

Μία κλασική κινέζικη συνταγή με εναλλακτικό twist.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 19 Ιανουαρίου 2021

Το Kung Pao είναι μία δημοφιλής συνταγή της κινέζικης κουζίνας που φτιάχνεται κυρίως με κοτόπουλο: Ένα πικάντικο, stir-fried πιάτο με κλυβους κοτόπουλου, φιστίκια, πιπεριές τσίλι και λαχανικά. Πρόκειται για μία κλασική επιλογή της γαστρονομικής κουλτούρας της επαρχίας Σετσουάν αλλά συναντάται -παραλλαγμένη ή μη- και σε πολλές ακόμη περιοχές της αχανούς ασιατικής χώρας αλλά και σε αρκετές άλλες του πλανήτη, όπου έχει ασφαλώς 'δυτικοποιηθεί'.

Στην παρακάτω συνταγή, μπορείς να δεις πώς θα φτιάξεις ένα εναλλακτικό Kung Pao με λαχανάκια Βρυξελλών.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας