Αξιοποιώντας τα leftovers σε 4 συνταγές

Τίποτα δεν πάει χαμένο από το φαγητό της προηγούμενης ημέρας.

Γράφει: Tasty-guide.gr 23 Μαρτίου 2021

Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και περισσότερος λόγος για το πολύ σημαντικό θέμα της σπατάλης της τροφής, του food waste. Φαγητό που για τον οποιονδήποτε λόγο καταλήγει στα σκουπίδια, ενώ θα μπορούσε να έχει αξιοποιηθεί διαφορετικά. Όλα ξεκινούν από την αντίληψη που έχει ο καθένας επί του θέματος και το πώς αντιμετωπίζει την ίδια την τροφή. Μπορείς να κάνεις τη διαφορά, ξεκινώντας από την κουζίνα του σπιτιού σου. 

Το Tasty-guide.gr σου δίνει μερικές ιδέες για νόστιμες συνταγές με τα leftovers από την προηγούμενη ημέρα. Δες τις προτάσεις εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νόστιμο restart του Alficon

Νέο μενού και καινούριες γαστρονομικές προκλήσεις στον πεζόδρομο της Ηρώνδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το αρνί πέρα από τον οβελία

Πώς θα αξιοποιήσεις γευστικά το εθνικό μας κρέας, χωρίς να το περάσεις από τη σούβλα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η συνταγή του Funky Gourmet για μαγειρίτσα

Δεν συναντάς καθημερινά μία μαγειρίτσα με δύο αστέρια Michelin.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το debate των ημερών: Αρνί ή κατσίκι;

Τι θα βάλεις φέτος στο πασχαλινό τραπέζι σου και γιατί.

Γραφει Γιαννης Σπανος