Οι εύκολες συνταγές για να φτιάξεις τα πιο επικά burger του Λος Άντζελες

Από το LA προσγειώνονται κατευθείαν στην κουζίνα σου.

Όπως λέει και η Gigi Hadid: "Eat clean to stay fit; have a burger to stay sane". Και αυτό ακριβώς κάνουμε και εμείς, σου προτείνουμε να ακολουθήσεις. Αλλά όχι με τον κοινότυπο τρόπο. Δε λέω, καλό το cheeseburger, ακόμη καλύτερο το BLT και κορυφαίο το Big Kahuna αλλά εδώ θα κάνουμε τη διαφορά.

Ξέρεις πώς; Με αυτά τα κορυφαία burgers, όπως τα τρώνε στην Καλιφόρνια, που εκτός των άλλων, ξέρουν κι από το burger το καλό. Ιδού λοιπόν.

Τhe Russian Bear

 

A post shared by Grill 'Em All (@grillemall) on

Μόνο το όνομά του αρκεί για να σκεφτεί κάποιος ένα γούνινο καπέλο και βότκα. Το γνωστό επίσης και σαν "Blasbeet" burger που σερβίρει το Grill ‘Em All θα μπορούσε να είναι ένα σκληρό, σοβιετικό έδεσμα. Περιέχει ανάμεσα στα δυο ψωμάκια ένα ζουμερό βοδινό μπιφτέκι 230 γρ., σάλτσα άγριων μανιταριών, ένα κομμένο ουκρανικό λουκάνικο kielbasa και την περίφημη -επίσης ουκρανική- σαλάτα με λαχανικά (πατάτες, αρακά, κρεμμύδι, αγγούρι τουρσί), αυγά και χοιρινή γλώσσα. Και όλα αυτά σε brioche bun. Για τολμηρούς παίκτες.

The Foie Gras Burger

 

A post shared by Plan Check Kitchen + Bar (@plancheck) on

Ένα επιβλητικό κτήνος με μια λαχταριστή πινελιά φινέτσας, που ξεκίνησε στο Plan Check σαν μέρος ενός Anti-Valentine's Day μενού και καθιερώθηκε. Σε σταρένιο ψωμάκι, δίνουν ραντεβού το φανταστικότερο τυρί τρούφας με πραγματικό φουά γκρα (ιδανικά από συκώτι χήνας), μαζί με καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα αγιολί. Ρομαντικό αν μη τι άλλο.

The Maxter

 

A post shared by THE OiNKSTER (@theoinkster) on

Πολλοί θα μπορούσαν να πουν πως είναι απλά ένα σάντουιτς με κοτόπουλο και αυτό δεν θα ήταν μακριά από την πραγματικότητα. Η "συμμορία" του Oinkster ωστόσο δε δίστασε να το προβάλλει, αρχικά ως burger του μήνα και αργότερα σαν ένα από τα best seller πιάτα. Φιλέτο κοτόπουλο με σως αλφρέντο, παρμεζάνα και λιαστή ντομάτα σε σκορδόψωμο με ψωμί του τοστ.

The Burg

 

A post shared by LocoL (@welocol) on

Oι Roy Choi και Daniel Patterson εφάρμοσαν μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στο LocoL, δημιουργώντας πρώτοι burgers μέχρι και για vegan. Το "The Burg" πάντως εξακολουθεί να είναι το πιο διάσημο μπιφτεκόψωμό τους. Το μυστικό εδώ βρίσκεται στην περιβόητη σάλτσα από gochujang (πάστα κορεάτικης καυτερής πιπεριάς), που ταιριάζει άψογα με το μπιφτέκι από κιμά πανσέτας, το μαρούλι, τη ντομάτα και το τσένταρ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος