Πώς θα φτιάξεις τέλεια scrambled eggs σύμφωνα με τον Anthony Bourdain

Ο άρχοντας σε μαθαίνει πως θα πετύχεις τη νοστιμότερη εκτέλεση του αυγού.

19 Ιουνίου 2018

Τα scrambled eggs φαινομενικά μοιάζουν μια πολύ απλή συνταγή, αλλά πολλή συζήτηση γίνεται στα γαστρονομικά πηγαδάκια ως προς τον αρτιότερο τρόπο παρασκευής της.

Ο κορυφαίος chef Anthony Bourdain είναι λοιπόν εδώ για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και τα αυγά στο πιάτο σου, μετά τη συνταγή για το τέλειο burger που σου είχαμε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό. Στο βίντεο που ακολουθεί (και προέρχεται από το Tech Insider) ο Bourdain μοιράζεται τα απλά τρικ για να φτιάξεις τα τέλεια scrambled eggs.

Πρώτα απ' όλα χρειάζεσαι 4 απλά υλικά: αυγά, βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Έμφαση πρέπει να δοθεί στο να είναι ολόφρεσκα τα αυγά, γιατί άλλωστε αυτά είναι οι "πρωταγωνιστές" της συνταγής.

Zεσταίνεις το τηγάνι αλλά όχι τόσο ώστε να είναι υπερβολικά καυτό. Σπας τα αυγά σε μια επίπεδη επιφάνεια και εν συνεχεία τα τοποθετείς σε ένα μπολ ή ένα φλυτζάνι. Έπειτα, τα "χτυπάς" με ένα πιρούνι -προσοχή, μην το κάνεις με υπερβολικό ζήλο- τόσο όσο ώστε να σχηματιστεί ένα λευκοκίτρινο μείγμα. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι αλλά τίποτα άλλο. Ούτε νερό, ούτε γάλα, ούτε κρέμα γάλακτος. "Πρόκειται καθαρά για το αυγό και για τίποτα άλλο" όπως λέει και ο Bourdain στο βίντεο, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως "δε φτιάχνουμε κις εδώ".

Αμέσως αφού ανακατέψεις τα αυγά, βάλτα στο τηγάνι με άφθονο, ζεστό βούτυρο. Δώσε έμφαση στο γεγονός πως δεν πρέπει να αφήσεις τα αυγά να "καθίσουν" πριν τα μαγειρέψεις. Άφησε τα να σχηματιστούν λίγο και μετά ανακάτεψε (σκέψου σαν να δημιουργείς οχτάρια στο τηγάνι), ώστε να αποκτήσουν fluffy υφή και όχι να γίνουν κομματάκια. "Όπως και στα περισσότερα όμορφα πράγματα οι πιο πολλοί προσπαθούν να κάνουν το κάτι παραπάνω με αποτέλεσμα στο τέλος να τα θαλασσώνουν" τονίζει ο Bourdain.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος