Πώς θα φτιάξεις τέλεια scrambled eggs σύμφωνα με τον Anthony Bourdain
Ο άρχοντας σε μαθαίνει πως θα πετύχεις τη νοστιμότερη εκτέλεση του αυγού.
Τα scrambled eggs φαινομενικά μοιάζουν μια πολύ απλή συνταγή, αλλά πολλή συζήτηση γίνεται στα γαστρονομικά πηγαδάκια ως προς τον αρτιότερο τρόπο παρασκευής της.
Ο κορυφαίος chef Anthony Bourdain είναι λοιπόν εδώ για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και τα αυγά στο πιάτο σου, μετά τη συνταγή για το τέλειο burger που σου είχαμε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό. Στο βίντεο που ακολουθεί (και προέρχεται από το Tech Insider) ο Bourdain μοιράζεται τα απλά τρικ για να φτιάξεις τα τέλεια scrambled eggs.
Πρώτα απ' όλα χρειάζεσαι 4 απλά υλικά: αυγά, βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Έμφαση πρέπει να δοθεί στο να είναι ολόφρεσκα τα αυγά, γιατί άλλωστε αυτά είναι οι "πρωταγωνιστές" της συνταγής.
Zεσταίνεις το τηγάνι αλλά όχι τόσο ώστε να είναι υπερβολικά καυτό. Σπας τα αυγά σε μια επίπεδη επιφάνεια και εν συνεχεία τα τοποθετείς σε ένα μπολ ή ένα φλυτζάνι. Έπειτα, τα "χτυπάς" με ένα πιρούνι -προσοχή, μην το κάνεις με υπερβολικό ζήλο- τόσο όσο ώστε να σχηματιστεί ένα λευκοκίτρινο μείγμα. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι αλλά τίποτα άλλο. Ούτε νερό, ούτε γάλα, ούτε κρέμα γάλακτος. "Πρόκειται καθαρά για το αυγό και για τίποτα άλλο" όπως λέει και ο Bourdain στο βίντεο, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως "δε φτιάχνουμε κις εδώ".
Αμέσως αφού ανακατέψεις τα αυγά, βάλτα στο τηγάνι με άφθονο, ζεστό βούτυρο. Δώσε έμφαση στο γεγονός πως δεν πρέπει να αφήσεις τα αυγά να "καθίσουν" πριν τα μαγειρέψεις. Άφησε τα να σχηματιστούν λίγο και μετά ανακάτεψε (σκέψου σαν να δημιουργείς οχτάρια στο τηγάνι), ώστε να αποκτήσουν fluffy υφή και όχι να γίνουν κομματάκια. "Όπως και στα περισσότερα όμορφα πράγματα οι πιο πολλοί προσπαθούν να κάνουν το κάτι παραπάνω με αποτέλεσμα στο τέλος να τα θαλασσώνουν" τονίζει ο Bourdain.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του
Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.
Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα
Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.