Πώς θα φτιάξεις τέλεια scrambled eggs σύμφωνα με τον Anthony Bourdain

Ο άρχοντας σε μαθαίνει πως θα πετύχεις τη νοστιμότερη εκτέλεση του αυγού.

19 Ιουνίου 2018

Τα scrambled eggs φαινομενικά μοιάζουν μια πολύ απλή συνταγή, αλλά πολλή συζήτηση γίνεται στα γαστρονομικά πηγαδάκια ως προς τον αρτιότερο τρόπο παρασκευής της.

Ο κορυφαίος chef Anthony Bourdain είναι λοιπόν εδώ για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και τα αυγά στο πιάτο σου, μετά τη συνταγή για το τέλειο burger που σου είχαμε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό. Στο βίντεο που ακολουθεί (και προέρχεται από το Tech Insider) ο Bourdain μοιράζεται τα απλά τρικ για να φτιάξεις τα τέλεια scrambled eggs.

Πρώτα απ' όλα χρειάζεσαι 4 απλά υλικά: αυγά, βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Έμφαση πρέπει να δοθεί στο να είναι ολόφρεσκα τα αυγά, γιατί άλλωστε αυτά είναι οι "πρωταγωνιστές" της συνταγής.

Zεσταίνεις το τηγάνι αλλά όχι τόσο ώστε να είναι υπερβολικά καυτό. Σπας τα αυγά σε μια επίπεδη επιφάνεια και εν συνεχεία τα τοποθετείς σε ένα μπολ ή ένα φλυτζάνι. Έπειτα, τα "χτυπάς" με ένα πιρούνι -προσοχή, μην το κάνεις με υπερβολικό ζήλο- τόσο όσο ώστε να σχηματιστεί ένα λευκοκίτρινο μείγμα. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι αλλά τίποτα άλλο. Ούτε νερό, ούτε γάλα, ούτε κρέμα γάλακτος. "Πρόκειται καθαρά για το αυγό και για τίποτα άλλο" όπως λέει και ο Bourdain στο βίντεο, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως "δε φτιάχνουμε κις εδώ".

Αμέσως αφού ανακατέψεις τα αυγά, βάλτα στο τηγάνι με άφθονο, ζεστό βούτυρο. Δώσε έμφαση στο γεγονός πως δεν πρέπει να αφήσεις τα αυγά να "καθίσουν" πριν τα μαγειρέψεις. Άφησε τα να σχηματιστούν λίγο και μετά ανακάτεψε (σκέψου σαν να δημιουργείς οχτάρια στο τηγάνι), ώστε να αποκτήσουν fluffy υφή και όχι να γίνουν κομματάκια. "Όπως και στα περισσότερα όμορφα πράγματα οι πιο πολλοί προσπαθούν να κάνουν το κάτι παραπάνω με αποτέλεσμα στο τέλος να τα θαλασσώνουν" τονίζει ο Bourdain.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα