Πίκλες σταφυλιού, το απόλυτο συνοδευτικό για το κρέας

Το νέο αγαπημένο σου σνακ φέρει τη σφραγίδα ενός εκ των δημοφιλέστερων Αμερικανών σεφ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 31 Δεκεμβρίου 2020

O John Currence είναι ένας πολύ δημοφιλής σεφ στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού (και από τη συμμετοχή του στο Top Chef Masters) και ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων Big Bad Breakfast, που όπως αντιλαμβάνεται κανείς ειδικεύονται στα πρωινά (και στα brunch). Ένα από τα γαστρονομικά φετίχ του Currence είναι να μετατρέπει σε πίκλες το οτιδήποτε και όπως λέει ο ίδιος είναι κάτι που κληρονόμησε από την γιαγιά του. 

"Έφτιαχνα ένα πιάτο με αρνί και προσπαθούσα να σκεφτώ κάτι συμπληρωματικό, σύνθετο, γλυκό και αλμυρό ταυτόχρονα. Τα σταφύλια θα έκαναν τη δουλειά, δατηρούν τη φυσική τους γεύση και προσθέτουν μια πινελιά οξύτητας" τονίζει ο σεφ από το Mississippi. 

Και εμείς σου παρουσιάζουμε τη συνταγή για το πιο απροσδόκητο combo των επόμενων barbeque σου.

Υλικά

  • 6 φλιτζάνια από κόκκινα και πράσινα σταφύλια
  • 2 1/2 φλιτζάνια μηλόξυδο
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. θρυμματισμένους σπόρους κόλιανδρου
  • 2 κ.σ. σπόρους μουστάρδας
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ και κομμένο σε φέτες
  • 2 πιπεριές jalapeño, σε κύβους

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείς το κοτσάνι από τα σταφύλια και τα κόβεις λίγο στο πάνω μέρος τους. 
  2. Ανακατεύεις τη ζάχαρη, το μηλόξυδο, το κρασί, τον κόλιανδρο, τη μουστάρδα, την κανέλα, το αλάτι, το τζίντζερ και τις πιπεριές jalapeños σε ένα τηγάνι και τα αφήνεις να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. 
  3. Μειώνεις τη θερμότητα και τα βράζεις για ακόμη 5 λεπτά.
  4. Βάζεις τα σταφύλια σε βάζα, τα οποίοα γεμίζεις μέχρι επάνω με το υγρό που έβρασες. 
  5. Τα αφήνεις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα σφραγίζεις με τα καπάκια.
  6. Τα τοποθετείς στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γιατί όλοι λατρεύουν την Ιταλική Κουζίνα

Έκτορας Μποτρίνι, Πάνος Ιωαννίδης, Νίκος Δημητροκάλης, Μάγκυ Ταμπακάκη, Θοδωρής Παπανικολάου, Γιάννης Λιόκας, Βασίλης Τσατσάκης και Κυριάκος Λιοδάκης στα εξηγούν όμορφα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Cavaliere είναι ένα ιταλικό εστιατόριο που έχει κάτι να πει

Το κομψό spot στη Νέα Σμύρνη φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά στην ευρύτερη περιοχή. Και όχι μόνο σε αυτή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα αθηναϊκά εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα τους

Τα γαστρονομικά spots που ξεχωρίζουν στην κατηγορία Modern Creative των Tasty Awards 2022.

Γραφει Νικος Κοντοπουλος

Η πραγματική, πικρή ιστορία των αδερφών McDonald

Μία ημέρα σαν σήμερα, το 1984, έφευγε από τη ζωή ο Ray Kroc. Ο άνθρωπος που έκλεψε μία ιδέα και έχτισε μία εστιατορική αυτοκρατορία.

Γραφει Μπαμπης Δουκας