
Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ
Το μυστικό βρίσκεται στην απλότητα. Και ασφαλώς στη ζύμη.
Ψάχνοντας στο ίντερνετ, θα βρεις εκατομμύρια συνταγές πίτσας. Αυτή τη φορά όμως είσαι λίγο πιο τυχερός, καθώς η expert Carolina Damm (μία από τις 50 καλύτερες σεφ της Λατινικής Αμερικής) έχει μία από τις ακριβέστερες συνταγές για την ιδανικότερη εκτέλεση σπιτικής πίτσας. Παρότι δεν είναι Ιταλίδα (κατάγεται από την Αργεντινή) γνωρίζει καλά τα μυστικά του συγκεκριμένου εδέσματος.

Η εκδοχή που παρουσιάζεται εδώ περιλαμβάνει σπιτικό ζυμάρι καθώς και μία σάλτσα πέστο. Τα υλικά είναι εξαιρετικά απλά, όπως άλλωστε και όλη η διαδικασία.
Πώς θα φτιάξεις τη ζύμη
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 15 γρ. βιολογικό φύτρο σιταριού σε νιφάδες
- 4 γρ. ξηρή μαγιά
- 15 γρ. αλάτι
- 400 cl. νερό
Εκτέλεση/οδηγίες
- Το αλεύρι, το φύτρο σιταριού και η μαγιά μπαίνουν σε ένα μπολ και ζυμώνονται.
- Προστίθεται αργά το νερό και το ζύμωμα συνεχίζεται μέχρι να αποκτήσει τη σωστή συνεκτικότητα.
- Το αλάτι προστίθεται στο τέλος, καθώς όπως λέει η Carolina "αν μπει στην αρχή, επιταχύνεται η ζύμωση. Ένα άλλο λάθος που γίνεται είναι να προστίθεται λάδι, κάτι που εμποδίζει τη ζύμη να διαμορφωθεί. Τέλος, προτίμησε να ζυμώσεις αργά, πάντοτε με το χέρι".
- Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι να αφήσεις τη ζύμη να ξεκουραστεί: "Τουλάχιστον μία ολόκληρη ημέρα, αν γίνεται και δύο, ακόμη καλύτερα".
Πώς θα φτιάξεις το πέστο
Υλικά
- 1 μάτσο βασιλικό
- 40 γρ. τριμμένο τυρί Grana Padano
- 100 cl. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση/οδηγίες
- Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά: Ανακατεύεις όλα τα υλικά και έχεις το πέστο.
- Το απλώνει πάνω στη ζύμη που έχει ξεκουραστεί για τουλάχιστον ένα βράδυ στο ψυγείο. Μπορείς να προσθέσεις ακόμη στην πίτσα μερικούς κύβους Provolone.
- Τοποθετείς την πίτσα στο φούρνο, σε μέγιστη θερμοκρασία για 5-6 λεπτά.
- Όταν τη βγάλεις από εκεί, μπορείς να προσθέσεις και λίγα φύλλα ρόκας.
Στο φινάλε, η πίτσα σου θα πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι:

Από: Esquire ES
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα