Η πιο λεπτή και τραγανή ζύμη πίτσας

Η συνταγή για να φτιάξεις την αυθεντική, ιταλική thin crust pizza.

Γράφει: Esquire Editors 28 Απριλίου 2020

Λίγο ή πολύ, όλοι τις ημέρες του social distancing έχουμε μπει στην κουζίνα και πειραματιστεί με συνταγές για παραδοσιακά φαγητά, γλυκά, ψωμιά και ζύμες. Σήμερα, μοιραζόμαστε τη συνταγή για το τέλειο ζυμάρι για pizza. Το μυστικό είναι να το φτιάξεις μία μέρα πριν, ώστε να αφήσεις την γλουτένη στο αλεύρι να ξεκουραστεί, και τις γεύσεις να δέσουν μεταξύ τους.

Τι θα χρειαστείς

  • 5 ½ φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί (και λίγο επιπλέον για την επιφάνεια που θα ζυμώσεις)
  • 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον για το μπολ που θα φουσκώσει το ζυμάρι)

Η συνέχεια στο madamefigaro.gr.

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Napul’è όπως λέμε Italiano Vero

Μάγκυ Ταµπακάκη και Francesco "Ciccio" Granata σε µεταφέρουν γευστικά µέχρι την Ιταλία, δικαιολογώντας κάθε φορά απόλυτα τη φήµη του εστιατορίου της Βάρης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας