Sienna Miller, a Woman We Love

Ωδή στο κορίτσι που δεν εκτίμησε ο Jude Law και που σήμερα κλείνει τα 41.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 28 Δεκεμβρίου 2022

Πριν από 5,5 χρόνια, έκανε την πρώτη της δημοσίευση στο Instagram. Παρότι ήταν και η τελευταία (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), η Sienna Miller απαριθμεί 1,2 εκατ. ακολούθους, αριθμός ενδεικτικός της δημοτικότητάς της παρά την απραξία της στα social media.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sienna Miller (@siennathing)

 

Ενδεχομένως η πιο αντιπροσωπευτική περιγραφή για αυτό το κορίτσι που κλείνει τα 41 της χρόνια -γεννήθηκε σαν σήμερα στις 28 Δεκεμβρίου του 1981- να είναι αυτή του Alex Bilmes πριν από 8 χρόνια στο βρετανικό Esquire: 

"Eίναι ακαταμάχητη και ασυγκράτητη - εκείνη που μπορεί να ξεκινήσει ένα πάρτι από μόνη της, ένα ανθρώπινο πυροτέχνημα. Είναι ανήσυχη και πληθωρική, αλαζονική, γλυκανάλατη, διακριτική, γενναιόδωρη με τα κομπλιμέντα, αλλά και λαλίστατη και τσαμπουκαλεμένη. Είναι ζωηρή, διασκεδαστική, είναι μία από την παρέα. Φυσικά, είναι επίσης όμορφη, αφοπλιστικά όμορφη: καστανόξανθη, γατούλα, λεπτή, ξανθιά, γαλανομάτα - μία starlet σε κλασικό καλούπι. Και είναι επίσης ευρέως γνωστή για την κομψότητά της [...] σου αποσπά την προσοχή. Είναι ένας αντιπερισπασμός από ό,τι προσπαθείς να κάνεις". Δε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο για το κορίτσι που ο αχάριστος Jude Law κατάφερε να απατήσει. 

Sienna Miller, a Woman We LoveGeorge Pimentel / Getty Images for TIFF

Τα πρώτα βήματα

Η Miller γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά ούσα μόλις 18 μηνών μετακόμισε με τους γονείς της στο Λονδίνο όπου και μεγάλωσε. Η βρετανίδα μητέρα της, Josephine ήταν μοντέλο και στην μετέπειτα καριέρα της μεταξύ άλλων διατέλεσε προσωπική βοηθός του David Bowie. Ο δε αμερικανός πατέρας της ήταν έμπορος κινεζικής τέχνης. Οι δυο τους χώρισαν και η μικρή Sienna που φοιτούσε σε ιδιωτικό κολλέγιο ανέπτυξε μία επαναστατική πλευρά εξαιτίας της οποίας τιμωρούνταν επειδή κάπνιζε, έπινε και φλέρταρε. Με την ενηλικίωσή της, κυνήγησε μία καριέρα μοντέλου με εφαλτήριο διαφημίσεις για γερμανικά αναψυκτικά. Με τα χρήματα που έβγαλε, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και γράφτηκε σε ταχύρρυθμα μαθήματα υποκριτικής στο Ινστιτούτο Θεάτρου και Κινηματογράφου Lee Strasberg, διάρκειας τριών μηνών.

>Διάβασε ακόμη: Ένα Όσκαρ στο Don't Look Up. Χθες αν γίνεται.

Sienna MillerSteven Ferdman / WireImage

Η καριέρα στην υποκριτική και το κεφάλαιο Law

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο πραγματοποιήθηκε το 2001 με την ταινία South Kensington και έκτοτε δούλευε ασταμάτητα. Το 2004, με τον Jude Law σύντροφο συγκέντρωσε ακόμη περισσότερα βλέμματα πάνω της, ενώ συμμετείχε στα δημοφιλή Layer Cake και Alfie με τους New York Times να κάνουν λόγο για το νέο It Girl. Δεν έδειχνε να το απολαμβάνει ιδιαίτερα βέβαια: "Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό. Με κάνει να αισθάνομαι άβολα, γιατί δεν νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα του ότι έβγαλα μία ταινία, [αλλά] ότι περνάω από εξονυχιστικό έλεγχο λόγω της σχέσης μου", δήλωνε τότε.

Sienna MillerDia Dipasupil / Getty Images

Μεταξύ άλλων, ακολούθησαν ρόλοι στα Casanova, Factory Girl, Stardust και The Edge of Love, ενώ από το 2009 έως και το 2011 αποφάσισε να αποσυρθεί έστω για λίγο, εξαιτίας της σκληρότητας των tabloids που την εμπόδιζαν από το να δημιουργήσει ένα πιο σοβαρό προφίλ, πιο ταιριαστό στις ταινίες που θα ήθελε να συμμετάσχει. Το 2012, επανήλθε δριμύτερη με τους δικούς της όρους ως Tippi Hedren στο The Girl των HBO και BBC και έκτοτε προτιμά ρόλους πιο εναλλακτικούς - αν μπορούμε να τους χαρακηρίσουμε έτσι. 

Sienna MillerFrazer Harrison/ Getty Images

Σήμερα, η ζωή της Sienna είναι πιο ήρεμη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της τουλάχιστον στο βρετανικό Esquire, είναι πιο κατασταλαγμένη και ευτυχισμένη, δεν είναι πια το θύμα των tabloids, ένα αντικείμενο πρόστυχου κουτσομπολιού. Ο δρόμος προς την ελευθερία της άνοιξε όταν αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή, και από το Χόλιγουντ σε κάποιο βαθμό. Έκανε κάποιες μικρότερες ταινίες, σταμάτησε επίσης να εμφανίζεται σε εξώφυλλα περιοδικών μόδας και να διασκεδάζει δημοσίως. Το 2012 απέκτησε επίσης την κόρη της, Marlowe από τον ηθοποιό Tom Sturridge (χώρισαν δύο χρόνια μετά) και ως μητέρα βλέπει τη ζωή με άλλα μάτια. Εμείς από την άλλη, παραμένουμε τσιμπημένοι μαζί της.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kristen Stewart, ένα ατίθασο πλάσμα

Το πιο rock n' roll κορίτσι του Χόλιγουντ κλείνει σήμερα 34 χρόνια ζωής.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Robin Wright, Α Woman We Love

Μία από τις πιο γοητευτικές γυναίκες του Χόλιγουντ, ερχόταν στη ζωή μία ημέρα σαν σήμερα, το 1966.

Γραφει Πωλινα Φραγκου