Η Cher, η Megan Fox και οι υπόλοιπες με τα 'γυμνά' φορέματα

Οι γυναίκες μπορούν, θέλουν και δικαιούνται να είναι όσο γυμνές τους αρέσει.

Γράφει: Esquire Editors 17 Σεπτεμβρίου 2021

Το "γυμνό" φόρεμα, μία από τις μεγαλύτερες και παράλληλα πιο αμφιλεγόμενες τάσεις στην ιστορία της μόδας, έχει κάνει τον δικό του κύκλο στις ζωές και τις ντουλάπες των πιο διάσημων γυναικών στον πλανήτη. Από τη Cher που εμφανίστηκε το 1974 με ένα σούπερ σέξι "γυμνό" φόρεμα που είχε λεπτομέρειες έξτρα υφάσματος μόνο στα επίμαχα σημεία και μερικά φτερά και πούπουλα στα μανίκια για έξτρα γκλάμουρ και λάμψη, μέχρι την Kate Moss που έδωσε στα μέσα της δεκαετίας του '90 την δική της εκδοχή του πώς να δείχνεις σχεδόν τελείως γυμνή και σοφιστικέ το ίδιο ακριβώς δευτερόλεπτο, το "γυμνό" φόρεμα δεν έπαψε ποτέ να είναι μέσα στα πράγματα. 

Από τη Marilyn Monroe έως τον μυθοπλαστική Carrie Bradshaw 

Στα τέλης της δεκαετίας του '90 η τεράστια επιτυχία του Sex and the City το έφερε και πάλι στα προσκήνιο, όταν η Carrie Bradshaw (κατά κόσμον Sarah Jessica Parker) βγήκε το πρώτο της ραντεβού με τον Mr. Big, τον απίθανο, άνδρα των ονείρων της, μέσα σε ένα μπεζ, εφαρμοστό, μικροσκοπικό φόρεμα που την έκανε να δείχνει ολόγυμνη και ακαταμάτχητα σέξι. 

Η Cher, η Megan Fox και οι υπόλοιπες με τα 'γυμνά' φορέματαGetty Images

Από τότε έχουμε δει αμέτρητες version του συγκεκριμένου φορέματος και όλες -μα όλες- είναι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο συνδεδεμένες με την πιο ερωτική και σαγηνευτική μορφή της γυναικείας σεξουαλικότητας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το μυστήριο που ακόμα περιβάλλει τη θρυλική εμφάνιση της Marilyn Monroe το 1962 μέσα σε ένα υπερβολικά στενό "γυμνό" φόρεμα στα γενέθλια του -τότε- προέδρου των ΗΠΑ John Kennedy- μία εμφάνιση που σκανδάλισε την κοινή γνώμη της εποχής αφού όλοι γνώριζαν ότι η διάσημη ηθοποιός και ο Αμερικανός πολιτικός που ήταν παντρεμένος με τη Jackie Kennedy είχαν παράνομη σχέση.

Η παράδοση του Μet Gala

Όσο για το πρόσφατο Μet Gala, μία παραδοσιακά μεγάλη γιορτή της μόδας που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη, το "γυμνό" φόρεμα δεν έχει πάψει ποτέ να δίνει το παρών πάνω στο κόκκινο χαλί. Πιο χαρακτηριστικές εμφανίσεις αυτή της Βeyonce το 2015  μέσα σε ένα αποκαλυπτικό Givency naked dress, αλλά και της Kim Kardashian το 2019 μέσα σε ένα "γυμνό" φόρεμα με υπογραφή Mugler. 

Φέτος το "γυμνό" φόρεμα αποδεικνύει ότι είναι ακόμα εδώ, ότι η καρδιά του χτυπά πιο δυνατά από ποτέ και ότι παραμένει σχετικό και επίκαιρο όσα χρόνια κι αν περάσουν. Zoe Kravitz, Κendall Jenner, Zendaya και Μegan Fox είναι μόνο μερικές από τις celebrities που εμφανίστηκαν αυτές τις μέρες σε μεγάλα κοσμικά events μέσα σε εκτυφλωτικά, "γυμνά" φορέμα μίας νέας εποχής. 

Η συνέχεια στο Womantoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου