#InstagramBoyfriend: Οι καλοκαιρινές διακοπές αυτού του ήρωα

Πίσω από κάθε εντυπωσιακή γυναικεία φωτογραφία στο Instagram, κρύβεται ο αντι-ήρωας σύντροφός της, που ποτέ δεν θα εισπράξει τα credits που αξίζει. Κυρίως για την υπομονή του.

Είναι εκείνος ο τύπος που θα δεις να γονατίζει στις καυτές πλάκες μιας ιστορικής πλατείας, κάποιας μεσαιωνικής πόλης της ηπειρωτικής Ευρώπης για να την φωτογραφίσει την ώρα που αυτή ποζάρει όλο νάζι μπροστά από το σιντριβάνι. Ή αυτός που θα κρατήσει προσεκτικά το πανάκριβο κινητό στο ένα χέρι και την μπύρα σε ποτήρι στο άλλο για να την απαθανατίσει στην ακρογιαλιά με φόντο το ηλιοβασίλεμα, ενώ αυτή είναι ξαπλωμένη στην άμμο.

Πρόκειται για τον τύπο που εναγωνίως θα ψάξει να βρει την κατάλληλη λήψη ή ακόμη και το ιδανικότερο concept, για να βγουν επιτυχημένες οι φωτογραφίες των διακοπών της, τις οποίες και ασφαλώς θα ανεβάσει στο Instagram προκειμένου να ικανοποιήσει την ακόρεστη επιθυμία της αυτο-επιβεβαίωσης, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες ή και χιλιάδες like. Ή ακόμη βγάζοντας έτσι χρήματα.

Ο εποχιακός ρόλος του φωτογράφου -ή μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον όρο φωτογράφος της influencer;- είναι ένας από τους δυσκολότερους που πρέπει να φέρει εις πέρας κάθε άντρας που συνοδεύει το κορίτσι/σύντροφο/γυναίκα του στις διακοπές. 

Θα την τραβήξει γύρω στις 200 φωτογραφίες. Ξέρεις πόσες θα της αρέσουν; Το πολύ 3. 

"Όχι, είναι πολύ άσχημη φωτογραφία. Είναι κακή. Σε παρακαλώ, τράβα ξανά, αυτή τη φορά καλύτερα" είναι μία από τις ατάκες που ενδεχομένως θα ακούσει. Αυτή, κατά πάσα πιθανότητα θα έχει δίκιο. Άλλωστε τα αισθητικά κριτήρια μιας γυναίκας υπηρετούν σχεδόν πάντοτε υψηλότερα standards από εκείνα των αντρών. Αλλά, τι να κάνει αυτός, που όσο να πεις, δεν έχει ως κύρια ασχολία την φωτογραφία και απλά θέλει να χαλαρώσει μαζί της για μερικές ημέρες. 

Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο #instagramhusband ή #instagramboyfriend είναι μια πραγματικότητα. Είχε γίνει μέχρι και χιουμοριστικό βιντεάκι πίσω στο 2015 που φυσικά ακολούθησε viral πορεία.

Κάποιοι θα έλεγαν ότι πρόκειται για μια υποχρέωση σχεδόν... επαγγελματική για τους άντρες/συντρόφους των ζευγαριών κατά τη διάρκεια των διακοπών. Δεν είναι και τόσο ευχάριστο γι' αυτούς, τουλάχιστον όχι στην αρχή. Κίνητρά τους για να υπομείνουν την κατάσταση είναι ενδεχομένως η ανιδιοτελής αγάπη, η κατανόηση ή απλά η παραδοχή πως η σύντροφός τους μπορεί να βγάζει χρήματα από αυτό. 

Δεν γίνεσαι όμως πραγματικός #instagramhusband αν δεν διακινδυνεύσεις τη σωματική σου ακεραιότητα σκαρφαλώνοντας σε βράχους ή γκρεμούς, στο κυνήγι μερικών like ακόμη. Γι' αυτήν. Ή ρισκάροντας να αφήσεις το φαγητό σου να κρυώσει προκειμένου να φαίνεται πιο instagramικό. 

Κάποιος ακόμη πιο ρεαλιστής θα μπορούσε να πει ότι είναι σχεδόν προαπαιτούμενο για μία σχέση. Υπερβολές. 

Υπάρχει όμως ισορροπία σε μια σχέση που περιλαμβάνει τέτοιες παραμέτρους; Τα πράγματα ευτυχώς δεν είναι τόσο δύσκολα. Αρχικά, σαν άντρας θέτεις κάποιους περιορισμούς, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο μέγιστος αριθμός φωτογραφιών που θα βγάζετε ανά ημέρα. Επίσης, μπορείς να το εκλάβεις σαν ένα παιχνίδι ή ακόμη και σαν τεστ για την καινούρια σου φωτογραφική μηχανή ή την κάμερα του κινητού σου. Και για να δώσουμε και ένα credit σε εκείνη, όλοι θέλουν να έχουν ωραίες φωτογραφίες με τον εαυτό τους μέσα. 

Να θυμάσαι πάντως: όσο περισσότερο διαρκούν οι διακοπές, τόσο περισσότερο θα μπαίνεις στο πετσί του ρόλου. Και από ένα σημείο θα απολαμβάνεις κι εσύ ο ίδιος να στήνεις ωραία κάδρα ή να αναζητάς το τέλειο background.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος