Ford Bronco, η επιστροφή ενός αυθεντικού αγριμιού

Το νέο θηρίο της αμερικανικής εταιρείας κοιτάζει στα μάτια του Wrangler.

Λίγο πριν το lockdown, o δημοσιογράφος του αμερικανικού Esquire, Kevin Sintumuang μαζί με τον φωτογράφο Alex Bernstein πέρασαν 3 ώρες στην έρημο έξω από το Λος Άντζελες μαζί με το νέο θηρίο της Ford, δοκιμάζοντάς το σε off-road συνθήκες και φωτογραφίζοντάς το. Ακολουθούν κάποιες από τις παρατηρήσεις τους για το εντυπωσιακό και πανίσχυρο Ford Bronco του 2021.

Ford Bronco, η επιστροφή ενός αυθεντικού αγριμιού

"Ο τετραγωνισμένος σχεδιασμός του είναι ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά για το Bronco. Σχεδιάστηκε κοιτώντας προς το μέλλον, μένοντας όμως πιστός στις αρχές του brand. Έχει γωνίες, είναι απλό και ισχυρό και διαθέτει αρκετές ακόμη ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες" ήταν κάποια από τα όσα αποκάλυψε στον Sintumuang ο David Pericak, διευθυντής παραγωγής της Ford. Τα υπόλοιπα διαπιστώθηκαν στην πορεία.

Το νέο μοντέλο της Ford διατίθεται σε δύο εκδοχές, την Sport (ένα 4x4 SUV) αλλά και την πιο "ζόρικη" με 2 ή 5 πόρτες, που φιλοδοξεί να κοντράρει τα αντίστοιχα της κατηγορίας όπως είναι το Wrangler. Τα προσωνύμια Big Bend, Black Diamond, Outer Banks, Badlands, Wildtrak και Sasquatch άλλωστε μόνο τυχαία δεν είναι. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ FORD BRONCO 2
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ FORD BRONCO 3

Το Bronco Sport είναι εξοπλισμένο είτε με 3κύλινδρο 1.5 λτ. EcoBoost κινητήρα 181 αλόγων και 257 Nm ροπής, είτε με 4κύλινδρο 2.0 λτ. EcoBoost 245 ίππων και 372 Nm ροπής - και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει σύνδεση με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Το ενδιαφέρον όμως γίνεται μεγαλύτερη στην άλλη έκδοση: Πρόκειται για την πρώτη, μετά από 25 χρόνια, προσπάθεια αναβίωσης του 3θυρου ή 5θυρου Bronco που είναι εστιασμένο ξεκάθαρα στην εκτός δρόμου εμπειρία. Οι πόρτες μπορούν μάλιστα να αφαιρεθούν και να αποθηκευτούν σε ειδικές θήκες στο πορτμπαγκάζ.

Το σύστημα G.O.A.T. (Goes Over Any Type of Terrain) είναι εκείνο που αναβαθμίζει τις παραμέτρους στην τετρακίνηση και πλαισιώνεται από τα υποσυστήματα Trail Control, Trail Turn Assist και Trail One-Pedal Drive : Το πρώτο είναι ουσιαστικά ένα χαμηλής ταχύτητας πρόγραμμα για οδήγηση σε εκτός δρόμου μονοπάτια, το δεύτερο μειώνει την ακτίνα στροφής εκτός δρόμου και το τρίτο βοηθά τον οδηγό να ανεβαίνει βράχους με σίγουρους και ακριβείς υπολογισμούς. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ FORD BRONCO 5

Η τιμή του, στην αμερικανική αγορά, ξεκινά από τα $29.995 και θα είναι διαθέσιμο από την άνοιξη του 2021.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.