Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Toyota ίσως είναι το μέλλον

Οι δοκιμές του SkyDrive ήταν κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρες.

Το SkyDrive της Toyota πραγματοποίησε την πρώτη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση του και αυτό ίσως είναι μία πραγματικά σπουδαία είδηση για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, η τεχνολογία και η εξέλιξη των οποίων πλέον βρίσκεται σε ένα στάδιο που επιτρέπει το λανσάρισμά τους στο άμεσο μέλλον.

Το μοντέλο SD-03 της δημοφιλούς ιαπωνικής εταιρείας δοκιμάστηκε στον αντίστοιχο χώρο που έχει δημιουργήσει η Toyota, στην ομώνυμη πόλη της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και αυτό ασφαλώς που προκάλεσε εντύπωση ήταν η παρουσία πιλότου/οδηγού εντός του οχήματος. Η δοκιμή αποτελεί ίσως και μία από τις πιο πρόσφατες αποδείξεις πως η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει ακριβώς με τον τρόπο που όλοι περίμεναν -και ευελπιστούσαν- από αυτή, έστω κι αν προς το παρόν μιλάμε για δοκιμαστική φάση.

Το ιπτάμενο SkyDrive της Toyota αποτελεί το μικρότερο ηλεκτρικό  όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης στον κόσμο, το οποίο μπορεί να χειριστεί άνθρωπος στο cockpit του. Η βασική ιδέα πίσω από τον σχεδιασμό και τη δημιουργία του ήταν να εξελιχθεί σε ένα μέσο που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των μεταφορών - μία ιδέα ήταν το "πετάς" από το σπίτι στο γραφείο και όχι να οδηγείς, με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο. 

Προφανώς και είναι λίγο νωρίς για να μιλήσουμε με απόλυτη σιγουριά για τη μελλοντική επιτυχία του όλου εγχειρήματος, ωστόσο οι πρώτες δοκιμές αφήνουν υποσχέσεις και όλοι αναμένουν τις επόμενες. Το μέλλον ίσως να βρίσκεται πολύ πιο κοντά από όσο φανταζόμασταν. 


Διάβασε ακόμη για τη θρυλική πορεία των MINI, τα 1000 άλογα της Mercedes-AMG One που πάτησαν στην πίστα και τι πρέπει να γνωρίζεις για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος