McLaren P1 εναντίον Ferrari F40

Πόσο έχει εξελιχθεί πια η ελίτ των supercars;

Οι experts του Lovecars έστησαν ένα drag race μεταξύ δύο εκ των πιο εκθαμβωτικών supercars όλων των εποχών: Της McLaren P1 και της Ferrari F40. Ναι, ξέρουμε, αυτό δεν φαίνεται ακριβώς σαν μία δίκαιη αναμέτρηση σήμερα αλλά είναι μία τέλεια ευκαιρία για να δούμε πόσο έχει εξελιχθεί ο κόσμος των 4 τροχών εσχάτως.

Και τα δύο μοντέλα είναι πρωτοπόρα, το καθένα στην εποχή του. Από τη μία η Ferrari F40, που εγκαινίασε τα αυτοκίνητα της Scuderia με αεροτομή. Πρόκειται για ένα αγωνιστικό μοντέλο που εισήγαγε καινοτομίες όπως το αμάξωμα από kevlar και ανθρακονήματα, το σωληνοειδές ατσάλινο πλαίσιο και την επιλογή ενός κινητήρα V8 biturbo 2,9 λίτρων. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι  478 άλογα και  577 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 4,1'' και τελική ταχύτητα στα 324 χλμ/ώρα.

Από την άλλη, η McLaren P1 που ουσιαστικά αποτελεί το αντίπαλο δέος για τη... δισέγγονη της F40, τη LaFerrari. Είναι το πρώτο υβριδικό στην ιστορία της McLaren και μέλος της τριάδας αυτοκινήτων που εισήγαγαν την ηλεκτροκίνηση στον κόσμο των hypercars. Είναι εξοπλισμένη με έναν biturbo V8 κινητήρα 3,8 λίτρων και με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, που συνδυαστικά δίνουν 916 ίππους και 349 χλμ/ώρα τελική ταχύτητα, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 2,8''.

Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν βέβαιο από την αρχή της κόντρας, με την νεότερη McLaren να επιβεβαιώνει τα προγνωστικά. Όχι όμως τόσο εύκολα όσο περίμεναν όλοι. Μπορεί τα 30 χρόνια που απέχουν τα δύο μοντέλα να μοιάζουν -και να είναι- αρκετά αλλά η αίσθηση που αφήνει κάθε supercar παραμένει μοναδική.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης