To Nissan Leaf κάνει την καθημερινότητα απλά καταπληκτική

Ασφαλέστερη και πιο έξυπνη οδήγηση, 100% απολαυστική.

Γράφει: Esquire Editors 09 Δεκεμβρίου 2020

H Nissan είναι η εταιρεία που παρουσίασε πριν από δέκα χρόνια το Leaf, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής. Με πάνω από 500.000 Leaf να έχουν ήδη πουληθεί μέχρι σήμερα παγκοσμίως, ολοένα και περισσότεροι αγοραστές ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα των οχημάτων μηδενικών ρύπων του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Η Nissan, μάλιστα, αυτή τη στιγμή, με το e-NV200 και το πρωτοποριακό Ariya SUV να πλαισιώνουν τη δεύτερη γενιά του Leaf, έρχεται να ενδυναμώσει την παρουσία της σε αυτό το ταχύτατα αναπτυσσόμενο κομμάτι της αγοράς, εισάγοντας πρωτοποριακές τεχνολογίες για την αυτοκίνηση, χωρίς περιορισμούς και εκπομπές ρύπων.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf αποτελεί την αιχμή του δόρατος της στρατηγικής Intelligent Mobility της Nissan, καθώς διαθέτει πρωτοποριακή τεχνολογία και σχεδιασμό που το καθιστά τη βέλτιστη επιλογή αγοράς στην κατηγορία του. Με την μπαταρία των 40 kWh που αποδίδει 389 χλμ. σε αστικό κύκλο οδήγησης, με βάση τα νέα ρεαλιστικά πρότυπα κατανάλωσης και εκπομπών του WLTP, το Leaf προσφέρει στον οδηγό του μια ασφαλή και δυναμική εμπειρία οδήγησης.

Θέλοντας, μάλιστα, να δώσει ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ελευθερίας στους υποψήφιους αγοραστές, η Nissan προσφέρει μία "ενισχυμένη" έκδοση με την ονομασία e+, όπου ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 217 ίππους και ροπή 340 Nm, με αποτέλεσμα η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 6,9 δλ.

Τροφοδοτείται από μία μεγαλύτερη μπαταρία 62 kWh, εξασφαλίζοντας μία κορυφαία αυτονομία της τάξεως των 528 χλμ. στον αστικό κύκλο οδήγησης. Το Nissan Leaf διαθέτει πλήθος νέων, καινοτόμων τεχνολογιών, όπως τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, Nissan ProPILOT και ProPILOT Park.

Επίσης, το πρωτοποριακό e-Pedal αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλές στους αγοραστές του Leaf, καθώς τους επιτρέπει να εκκινούν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν, ακόμα και να ακινητοποιούν πλήρως το όχημα, απλώς ρυθμίζοντας την πίεση που ασκούν στο πεντάλ του γκαζιού. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την πρωτοποριακή τεχνολογία και τις επιδόσεις του.

Μόλις πρόσφατα, το Nissan Leaf απέσπασε 5 αστέρια από το Green New Car Assessment Program, τη νέα πρωτοβουλία της Ευρώπης για την προώθηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών, για φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα.

Επιπλέον, έχει λάβει βαθμολογίες ασφάλειας 5 αστέρων, τόσο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP) όσο και από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας. Το Nissan Leaf μπορεί τώρα να αποκτηθεί με το πρόγραμμα "Κινούμαι ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ", που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από τις 27.500€ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή και στην απόσυρση παλαιού οχήματος).

*Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.nissan.gr

Tα τεχνικά χαρακτηριστικά

To Nissan Leaf κάνει την καθημερινότητα απλά καταπληκτικήNISSAN

  • ΤΙΜΉ ΜΕ ΕΠΙΔΌΤΗΣΗ (ΕΥΡΏ): 28.508
  • ΙΣΧΥΣ (PS): 150
  • ΡΟΠΉ (NM): 320 0-100
  • ΧΛΜ./ΏΡΑ (ΔΛ.): 7,9 ΤΕΛ.
  • ΤΑΧΥΤΗΤΑ (ΧΛΜ./ΏΡΑ): 144
  • ΜΠΑΤΑΡΙΑ (KWH): 40
  • ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (ΧΛΜ.): 270

*Τα αυτοκίνητα με Λιανική Τιμή Προ Φόρων (ΛΤΠΦ) άνω των 50.000 ευρώ δεν επιδοτούνται. Για οχήματα με ΛΤΠΦ έως 30.000 ευρώ και 30.000 έως 50.000 ευρώ, η επιδότηση προσδιορίζεται αντίστοιχα στο 20% και 15% επί της ΛΤΠΦ. Σε περίπτωση που πληρούνται οι προϋποθέσεις ειδικών ομάδων (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι) προσφέρεται επιπλέον όφελος 1.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση απόσυρσης αυτοκινήτου, τότε προσφέρεται ένα ακόμα επιπλέον όφελος 1.000 ευρώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος