Η εναλλακτική επιλογή της Audi για κίνηση στην πόλη

Το γερμανικό brand κάνει την έκπληξη με ένα διαφορετικό όχημα.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 27 Δεκεμβρίου 2021

Η ηλεκτροκίνηση είναι πλέον ένα απαραίτητο task για κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στους 2 ή τους 4 τροχούς, με το βλέμμα πάντοτε στραμμένο στο μέλλον. Στο ίδιο ασφαλώς πλαίσιο βαδίζει και η Audi, με το γερμανικό brand να παρουσιάζει ένα ηλεκτρικό πατίνι και όχι κάποιο κομψό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο όπως θα περίμενε κάποιος. Το e-scooter της Audi επικεντρώνεται στην ατομική κινητικότητα σε μεγάλες πόλεις και στο επονομαζόμενο Last Mile Mobility. 

Ένα ηλεκτρικό πατίνι για την πόλη

Η Audi έψαχνε εδώ και καιρό μία νέα εναλλακτική όσον αφορά τις μετακινήσεις εντός σχεδίου πόλεως - κάτι που θα κινείται με δύο τροχούς και θα έχει μικρές διαστάσεις. Έτσι προέκυψε το Audi e-scooter, με μήκος 1 μέτρου και 17 εκατοστών, 47 εκ. πλάτος και ύψος που φτάνει το 1,20 μ. Το βάρος του είναι 19,1 κιλά και η δημιουργία του προέκυψε έπειτα από συνεργασία με την Segway.

Όλα στα τιμόνι

Το ηλεκτρικό πατίνι διαθέτει μία οθόνη στο τιμόνι η οποία λειτουργεί ως κεντρικός πίνακας και από εκεί ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το driving mode, να εκκινήσει το όχημα και να επεξεργαστεί τα φώτα. Επίσης, σε αυτή αναγράφεται και το ποσοστό της εμπειρίας και η ταχύτητα κίνησης. Επιπροσθέτως, το πατίνι μπορεί να συνδεθεί με άλλες συσκευές μέσω Bluetooth και να συγχρονιστεί με το app της Segway.

Η εναλλακτική επιλογή της Audi για κίνηση στην πόλη
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΑΤΙΝΙ AUDI 2
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΑΤΙΝΙ AUDI 2

Οι επιδόσεις

Το Audi e-scooter είναι εξοπλισμένο με ένα μοτέρ 350 W και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 20 χλμ/ώρα, διαθέτοντας τρία διαφορετικά modes οδήγησης: ECO, Standard και Sport. Η εμβέλειά του εκτείνεται στα 65 χιλιόμετρα, με την αυτονομία της μπαταρίας του (551 Wh) να φτάνει μέχρι και τις 6 ώρες.

Το νέο ηλεκτρικό πατίνι της Audi αναμένεται στην αγορά άμεσα, με την τιμή του να εκτιμάται προς το παρόν ανάμεσα στα €850-1000.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης