Η Lamborghini αποκάλυψε τη νέα SC20 Roadster

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα του ιταλικού brand.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 18 Δεκεμβρίου 2020

Πριν 5 μήνες, η Lamborghini αποκάλυπτε το πιο ισχυρό αυτοκίνητό της, την Essenza SCV12. Τώρα, ήρθε η στιγμή για ένα από τα πιο ιδιαίτερο μοντέλα της, την SC20, που αναπτύχθηκε από το τμήμα  motorsport της ιταλικής εταιρείας, Squadra Corse.

Σε αντίθεση με την Essenza SCV12, η SC20 έχει άδεια για να κυκλοφορεί στο δρόμο, παρότι της λείπει κάτι πολύ βασικό: Δεν έχει windshield.

Είναι εξοπλισμένη με έναν V-12 κινητήρα 6,5 λίτρων, που αποδίδει 759 ίππους, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τις αποδόσεις της. 

Η Lamborghini αποκάλυψε τη νέα SC20 Roadster
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ SC20 ROADSTER 2

Θα μπορούσαμε να πούμε πως διακρίνει κάποιος στο DNA της στοιχεία της Diablo VT του 1999, της Concept S του 2005, της Aventador J του 2012 καθώς και της Veneno Roadster του 2014.

Στην SC20 Roadster έχει χρησιμοποιηθεί ένα monocoque chassis από ανθρακονήματα που πλαισιώνεται από ένα διακριτικό μπροστινό splitter και μία οπίσθια πτέρυγα από ίνες άνθρακα, διαμορφωμένη για ποικίλα επίπεδα αντοχής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.