Ο David Hasselhoff βγάζει στο σφυρί τον K.I.T.T.

Ο 68χρονος ηθοποιός αποφάσισε να πουλήσει την Pontiac Firebird Trans Am του, από τη θρυλική σειρά των 80s.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 07 Ιανουαρίου 2021

Πίσω στα 80s, αρκετές τηλεοπτικές σειρές είχαν ως πρωταγωνιστές αυτοκίνητα, ακόμη κι αν σε κάποιες από αυτές συμμετείχε το είδωλο που ακούει στο όνομα David Hasselhoff. Τόσο ο General Lee των The Dukes of Hazzard (η πορτοκαλί Dodge Charger του 1969) όσο και ο K.I.T.T. από τον "Ιππότη της Ασφάλτου" (η τροποποιημένη, σχεδόν ρομποτική, Pontiac Firebird που οδηγούσε ο Michael Knight) είναι αναμφίβολα δύο από τα πιο αναγνωρίσιμα αμάξια της τηλεοπτικής ιστορίας. 

Θα επικεντρωθούμε στο δεύτερο. Για τους μη γνωρίζοντες, το Knight Rider (όπως είναι ο αυθεντικός τίτλος του "Ιππότη της Ασφάλτου") έκανε πρεμιέρα στο NBC τον Σεπτέμβριο του 1982 και για 4 χρόνια αποτέλεσε τη σειρά που στιγμάτισε το στυλ μίας ολόκληρης γενιάς - ναι, των πάντοτε ιντριγκαδόρικων 80s.

O Michael Knight (David Hasselhoff) ήταν ένας πρώην αστυνομικός που πολεμούσε το έγκλημα μαζί με ένα αυτοκίνητο που μιλούσε και σκεφτόταν σαν άνθρωπος, τον K.I.T.T. (Knight Industries Two Thousand). 

Στην Ελλάδα, η σειρά έφτασε μέσω της κρατικής τηλεόραση ενώ το 1985 κυκλοφόρησε και η ταινία-παρωδία της από τον Όμηρου Ευστρατιάδη, με τον Κώστα Βουτσά να οδηγά τον ΨΙΤ.

Αλλά ας επανέλθουμε στα του του K.I.T.T. Ο 68χρονος Αμερικανός ηθοποιός αποφάσισε να δημοπρατήσει το αυθεντικό αντίγραφο της Pontiac Firebird Trans Am, μέσω του LiveAuctioneers, στα τέλη Ιανουαρίου. 

Ο David Hasselhoff βγάζει στο σφυρί τον K.I.T.T.

Το αυτοκίνητο είναι πλήρως λειτουργικό με το εσωτερικό του σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς ασφαλώς να έχεις τις ιδιαίτερες λειτουργίες της σειράς

Παρότι η αντικειμενική του αξία κυμαίνεται μεταξύ $175.000 και $300.000, αναμένεται να πωληθεί έναντι ενός ποσού κοντά στα 1 εκατ. δολάρια. Μάλιστα, αν συμβεί αυτό, ο David Hasselhoff θα παραδώσει ο ίδιος το αυτοκίνητο στον αγοραστή. Και αυτό είναι ανεκτίμητο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.