H Volkswagen αποκαλύπτει το ηλιακό καταμαράν της

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα βουτήξει στη θάλασσα μέσα στο 2022.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 08 Φεβρουαρίου 2021

Το 'ελεύθερο' από βενζίνη μέλλον της Volkswagen δεν αφορά μόνο ό,τι κινείται πάνω στην άσφαλτο. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ενώνει τις δυνάμεις της με τη Silent-Yachts για να φτιάξει ένα νέο καταμαράν, που θα λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με ηλιακή ενέργεια. Το όλο θέμα, βέβαια, δεν είναι κάτι το καινούργιο. Η αυστριακή εταιρεία, τα τελευταία 15 χρόνια, έχει αναπτύξει και τελειοποιήσει την τεχνολογία της ναυτιλίας, παράγοντας "υβριδικά" σκάφη που χρησιμοποιούν τόσο ηλιακή όσο και ηλεκτρική ενέργεια.

Την τελευταία δεκαετία, μάλιστα, έχει ήδη παραδώσει μία ντουζίνα σκαφών, τεσσάρων διαφορετικών μοντέλων: του Silent 55, του Silent 60, του Silent 80 και του Silent 80 3-Deck, με τους αριθμούς στα ονόματά τους να αναφέρονται στο μήκος τους σε πόδια. 

H Volkswagen αποκαλύπτει το ηλιακό καταμαράν της

Αυτό στο οποίο διαφέρει το πολυαναμενόμενο καταμαράν από τα άλλα μοντέλα της Silent-Yachts, είναι η ενσωμάτωση του σπονδυλωτού συστήματος e-drive (Modular E-Drive System - MEB), που είναι το ίδιο ακριβώς που επιστρατεύτηκε για το ηλεκτρικό dune buggy και το ηλεκτρικό βαν ID Buzz Cargo της Volkswagen. 

Ακόμα και όταν έχουμε να κάνουμε με ένα γιοτ μήκους 50 ποδιών, το σύστημα που έχει αναπτύξει η Volkswagen καταφέρνει να έχει καλύτερη απόδοση ενέργειας, να είναι πιο αποτελεσματικό σχετικά με το κόστος του, να παράγει λιγότερο θόρυβο και να έχει μεγαλύτερη στιγμιαία ισχύ, αν συγκριθεί με κάποιο αντίστοιχο βενζινοκίνητο.

VOLKSWAGEN/SILENT-YACHTS/CUPRA 3

Η CUPRA, μια εταιρεία ηλεκτροκίνησης με έδρα τη Βαρκελώνη, που κατά βάση δραστηριοποιείται στα σπορ αυτοκίνητα δρόμου, έχει επίσης επιστρατευθεί για να του προσθέσει κάτι από τη λάμψη της αυτοκίνησης, με στρογγυλεμένες άκρες και επιπρόσθετα πάνελ.

VOLKSWAGEN/SILENT-YACHTS/CUPRA 4

Αφού το πρώτο Silent-Yacht 50 κυλήσει στο νερό μέσα στο 2022 και μετά από μία περίοδο εκκίνησης διάρκειας τεσσάρων ετών, η Volkswagen αναμένεται να παράγει τουλάχιστον 50 καταμαράν κάθε χρόνο.

Μία ερώτηση μόνο: Πού είναι το έμβλημα της VW;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου