Η πιο συναρπαστική συλλογή με Porsche βγαίνει στο σφυρί

Τα πιο εξωφρενικά μοντέλα του γερμανικού brand αναζητούν νέο γκαράζ.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 15 Φεβρουαρίου 2021

Όταν σε μία δημοπρασία συνυπάρχουν αμάξια της Porsche όπως οι 918 Spyder, Carrera GT και 911 GT2 RS, τότε αυτομάτως αντιλαμβάνεσαι πως αυτή πρόκειται να είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Τα τρία προαναφερθέντα, μαζί με ακόμη 4 του δημοφιλούς γερμανικού brand που φτιάχτηκαν στο Zuffenhausen αλλά και με κάποια άλλων εταιρειών πρόκειται να βγουν στο σφυρί από την RM Sotheby's, από τις 19 έως τι 28 Φεβρουαρίου.

Το διαδικτυακό event που ονομάζεται Open Roads περιλαμβάνει εξαιρετικά αυτοκίνητα με λίγα χιλιόμετρα στο κοντέρ τους και με ιδιαίτερους χρωματικούς συνδυασμούς. Στη συλλογή υπάρχουν η υπερσπάνια Porsche 918 Spyder του 2014, το υβριδικό hypercar LaFerrari και η McLaren P1.

Στα της Porsche, η Carrera GT ήταν η βασίλισσα της γερμανικής εταιρείας πριν την έλευση της 918 Spyder. Το μοντέλο του 2004 κυκλοφόρησε σε 644 αντίτυπα. Στην καρδιά της βρίσκεται ένας V10 κινητήρας 612 ίππων. Η τιμή της υπολογίζεται στα €760.000.

Η πιο συναρπαστική συλλογή με Porsche βγαίνει στο σφυρίRM Sotheby's
ΠΟΡΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ 1RM Sotheby's
ΠΟΡΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ 3RM Sotheby's

Από την πλευρά της, η GT2 RS είναι η πιο ισχυρή των 911. Το μοντέλο του 2018 έχει μόνο 450 χλμ στο κοντέρ του και το χρώμα του είναι το California Metallic Blue. Η ιπποδύναμή της ανέρχεται σε 691 άλογα, που παράγονται από έναν 3.8 twin-turbo κινητήρα. Εκτιμώμενη τιμή; Περίπου €430.000.

Αν μέχρι τώρα δεν σε συγκίνησαν τα όσα διάβασες, αποκλείεται να μη συμβεί αυτό με την 911 Turbo Cabriolet του 1995. Μόλις 14 τέτοιες κατασκευάστηκαν και μάλιστα χειροποίητα. Το μοντέλο που διατίθεται στη δημοπρασία έχει έναν  3.6-liter M64 κινητήρα και έχει διανύσει 32.000 - η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει τα €810.000.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.