Serenissima Agena GT, ένα supercar με τίτλους ευγενείας

Ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που χάθηκε στο πέρασμα του χρόνου.

Γράφει: Esquire Editors 24 Φεβρουαρίου 2021

Υπεραυτοκίνητα που ξεχάστηκαν στο διάβα του χρόνου, παρά την αξία και τα κορυφαία χαρακτηριστικά τους: Ένα από αυτά, από τα πιο ξεχωριστά, είναι και το ιταλικό Serenissima Agena GT. Για να μιλήσεις για οποιοδήποτε θέμα αφορά την ξεχωριστή ιταλική αγωνιστική ομάδα Serenissima, είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις από τον ιδρυτή της και το περιβάλλον που τον διαμόρφωσε.

Στο επίκεντρο λοιπόν ο κόμης Giovanni Volpi di Misurata, "ευγενής" για τον παλαιότερο τρόπο αντίληψης των πραγμάτων και γεννημένος το 1938 στην Βενετία. Μπορείς εύκολα να αποκαλέσεις αυτόν τον άνθρωπο ευνοημένο από τη ζωή, αφού στα 24 χρόνια του βρέθηκε κάτοχος μιας ακριβοθώρητης πατρικής περιουσίας.

Serenissima Agena GT, ένα supercar με τίτλους ευγενείας

Και για να μη σταθούμε μόνο στα υλικά πράγματα, θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο πατέρας Giuseppe Volpi di Misurata (κόμης κι αυτός, αφού οι τίτλοι ευγενείας είναι κληρονομικοί) ήταν ο ιδρυτής και ο βασικός χρηματοδότης ενός από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα της Ευρώπης, που ευημερεί ακόμη και δεν είναι άλλο από το περίφημο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Και πάλι όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να τα πούμε όλα και να μη μείνουμε μόνο στα θετικά: Ο μπαμπάς ήταν ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες του δικτάτορα Benito Mussolini σε όλη τη διάρκεια της φασιστικής περιόδου, βασικός του συνοδοιπόρος σε οικονομικά ζητήματα και εμπνευστής πολλών από τα μέτρα μακροχρόνιας λιτότητας που επιβλήθηκαν στον λαό, προκειμένου το καθεστώς να ανταποκριθεί στις ιμπεριαλιστικές του βλέψεις. 

Η συνέχεια στο 4troxoi.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης