Το νέο Ford Explorer είναι ένας γίγαντας με οικολογικές ανησυχίες

Το (πολύ) μεγάλο SUV της Ford βασίζεται σε ένα plug-in υβριδικό σύστημα 457 συνδυαστικών ίππων.

Γράφει: Esquire Editors 22 Μαρτίου 2021

Συνεχίζοντας το πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της, που περιλαμβάνει την παρουσίαση 17 νέων μοντέλων όλων των κατηγοριών, η Ford αυτήν τη φορά καταπιάνεται με τα μεγάλα SUV. Όταν λέμε μεγάλα, κυριολεκτούμε απόλυτα, καθώς το Explorer δείχνει αμέσως τις υπερατλαντικές του καταβολές (πάντως για τα αμερικανικά δεδομένα δεν είναι ό,τι μεγαλύτερο υπάρχει, αφού ακόμα και μέσα στην γκάμα της Ford υπάρχει το μεγαλύτερο Expedition). Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό στα μέρη μας, πρόκειται όμως για ένα πολύ σημαντικό brand name, που κουβαλάει μία ιστορία τριάντα ετών.

Αυτή λοιπόν η έκτη γενιά, που έφτασε με κάθε επισημότητα και στα δικά μας μέρη, είναι εντελώς καινούργια και βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα της εταιρείας. Η αισθητική έχει έντονο αμερικανικό χρώμα, ευτυχώς χωρίς χρώμιο, αλλά με άφθονες σκουρόχρωμες λεπτομέρειες, όπως στη μάσκα, αλλά και περιμετρικά στο σύνολο των παραθύρων, που διακόπτονται ουσιαστικά μόνο από τις κεκλιμένες πίσω κολόνες. Η επιβλητικότατη εικόνα συμπληρώνεται από τους 20άρηδες τροχούς, τους αεραγωγούς στο ρύγχος και το ζευγάρι διπλών απολήξεων της εξάτμισης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ford Motor Company (@ford)

Φυσικά ο όρος "επιβλητικότατη" οφείλεται κατά κύριο λόγο στις "αμερικανο-αναθρεμμένες" διαστάσεις, με το μήκος να ξεπερνάει τα 5 μ. και το μεταξόνιο τα 3 μ. Περιθώρια για να νομίζεις ότι μπορείς να στριμωχθείς κάπου δεν υπάρχουν, καθώς με ανοιχτούς τους καθρέφτες το πλάτος αγγίζει τα 2,3 μ. (τουλάχιστον το σύστημα πανοραμικής προβολής του περιβάλλοντος χώρου βοηθάει τα μέγιστα κατά τη διαδικασία του παρκαρίσματος, μαζί και με το στάνταρντ σύστημα που αυτοματοποιεί την όλη διαδικασία. 

Η συνέχεια στο 4troxoi.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.