Το Land Rover που θα μεταφέρει τη σορό του πρίγκιπα Φίλιππου

To custom όχημα που σχεδίασε ο ίδιος ο Δούκας του Εδιμβούργου, λίγο πριν τον θάνατό του.

Πριν από λίγες μέρες, έγινε γνωστό ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος σχεδίασε ο ίδιος το αυτοκίνητο που θα τον μεταφέρει στην τελευταία του κατοικία (η οποία δεν θα είναι η τελευταία αφού θα πρέπει να μείνει σε αναμονή μέχρι το θάνατο της βασίλισσας).

Σήμερα, Σάββατο 17 Απριλίου θα τελεστεί η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου που απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών (θα μεταδοθεί σε ζωντανή κάλυψη από την ΕΡΤ). Η κηδεία του θα τελεστεί στο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ με τον αριθμό των συμμετεχόντων να είναι αυστηρά 30, και λόγω της πανδημίας, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ίδιος ο Φίλιππος είχε ζητήσει μια λιτή τελετή.

Η σορός του, δεν θα μεταφερθεί με κιλλίβαντα, όπως ορίζει το πρωτόκολλο (έτσι είχε μεταφερθεί η σορός της πριγκίπισσας Νταϊάνα), αλλά με ένα όχημα που ο ίδιος ο Φίλιππος είχε σχεδιάσει για τον σκοπό αυτό, καθώς ήταν γνωστή η αγάπη του εκλιπόντος για τα αυτοκίνητα.

Ο κιλλίβαντας είναι φορείο, στο οποίο τοποθετείται το όπλο βολής. Αυξάνει ευελιξία στην μεταφορά, καθώς και την σταθερότητα και την ακρίβεια στόχευσης και ταυτόχρονα μειώνει την ανάκρουση της εκτόξευσης του βλήματος.

Χρησιμοποιείται σε κηδείες υψηλών προσώπων, πολιτικών, γαλαζοαίματων κ.λπ.

Το Land Rover που θα μεταφέρει τη σορό του πρίγκιπα Φίλιππου

Το ειδικά διαμορφωμένο Land Rover

Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Rover Defender 130 Gun Bus που παραδόθηκε στο Παλάτι το 2016 και το οποίο μάλιστα έχει ένα πιστό αντίγραφο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το πρωτότυπο.

Το 2016 η εταιρεία Foley Specialist Vehicles είχε ανακοινώσει με κάθε επισημότητα πως "μόλις παραδώσαμε ένα πλήρως ανακατασκευασμένο 130 Defender Gun Bus στον Δούκα του Εδιμβούργου, χτισμένο πάνω σε γαλβανισμένο σασί και πλήρως χειροποίητο πίσω μέρος με βάση τα σχέδια που ο ίδιος ο Δούκας μας είχε δώσει".

Η βασιλική οικογένεια οδηγεί Land Rover

H βρετανική Land Rover έχει μια μακροχρόνια σχέση με τη βασιλική οικογένεια με τον πρίγκιπα Φίλιππο να οδηγεί για χρόνια αυτοκίνητα της εταιρείας. Μάλιστα το 2019 οδηγώντας ένα τέτοιο είχε και ένα ατύχημα όταν βγαίνοντας από έναν παράδρομο συγκρούστηκε με ένα άλλο αυτοκίνητο μάρκας Kia στην περιοχή Babingley, στο Norfolk.

Τότε είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία για το αν και κατά πόσον ο 98χρονος Φίλιππος ήταν σε θέση να οδηγεί, με τον Τύπο να προτρέπει την Βασίλισσα Ελισάβετ να του αφαιρέσει την άδεια οδήγησης.

Αντ' αυτού ο Φίλιππος απέκτησε αμέσως ένα ολοκαίνουργιο Land Rover, αλλά λίγες εβδομάδες μετά παρέδωσε ο ίδιος την άδεια οδήγησης, με το Μπάκιγχαμ να ανακοινώνει πως "μετά από σκέψη ο Δούκας του Εδιμβούργου πήρε την απόφαση να παραδώσει το δίπλωμα του".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.