Τα καλύτερα σκούτερ της χρονιάς

Το πιο δυνατό trend στους δύο τροχούς τα τελευταία χρόνια και κάποιες από τις κορυφαίες νέες επιλογές.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο κόσμος μοιάζει ομορφότερος πάνω σε δύο τροχούς και πιθανότατα έχουν τους λόγους τους. Το σκούτερ αποτελούσε πάντοτε μία επιλογή μετακίνησης που χαρακτηριζόταν από αμεσότητα και ευελιξία. Το ίδιο ισχύει και τώρα, γι' αυτό το Esquire σου παρουσιάζει κάποιες από τις κορυφαίες κυκλοφορίες της χρονιάς (ή αν προτιμάς τα καλύτερα σκούτερ που βγήκαν εσχάτως στην αγορά), για την πόλη ή για το νησί.

Aprilia SXR 50

Τα καλύτερα σκούτερ της χρονιάς

Η Aprilia είναι ο πρώτος κατασκευαστής που έχει εισάγει -από τη δεκαετία του 1990- την ιδέα του σπορ σκούτερ, με το εμβληματικό Aprilia SR 50. Το εργοστάσιο από το Noale, συνεχίζει να εξερευνά νέους ορίζοντες στην κατηγορία μικρού κυβισμού, παρουσιάζοντας το νέο Aprilia SXR 50. Το Aprilia SXR 50 φέρνει μια νέα τάση στην κατηγορία σκούτερ 50 κ.εκ., η οποία πλέον, εκτός από τους νεαρούς αναβάτες, απευθύνεται και σε ένα πολύ ευρύτερο, ετερόκλητο κοινό.

Πράγματι, το Aprilia SXR 50 είναι το πρώτο σκούτερ μικρού κυβισμού που προσφέρει άνεση, λειτουργικότητα και εξοπλισμό που συναντάται στα κορυφαίων προδιαγραφών σκούτερ, διατηρώντας αναλλοίωτη την παραδοσιακή ευκολία χρήσης, την ευελιξία και τη μοναδική εμφάνιση των σπορ σκούτερ της Aprilia. Μάλιστα, με την πρόσφατη αλλαγή της νομοθεσίας, αν έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου πάνω από 6 έτη και είσαι πάνω από 27, δεν χρειάζεσαι νέα άδεια για να οδηγήσεις το Aprilia SXR 50.

> Διάβασε ακόμη: O Cristiano Ronaldo και η Ferrari του €1.000.000

Ευέλικτο και με μικρό κόστος χρήσης, το SXR 50 είναι το ιδανικό μέσο μετακίνησης που καλύπτει πλήρως, τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες στο αστικό περιβάλλον, εξασφαλίζοντας άνεση, ευχρηστία και πρακτικότητα, στα επίπεδα ενός σκούτερ μεγαλύτερης κατηγορίας.

Το SXR 50 είναι εφοδιασμένο με σύγχρονο 1-κύλινδρο, 4-χρονο κινητήρα 50 κ.εκ., ο οποίος καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 5 και χαρακτηρίζεται από την αθόρυβη λειτουργία και την κοφτερή του απόδοση στο αστικό περιβάλλον, όπου οι στάσεις και οι εκκινήσεις σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας οχημάτων, είναι συνεχείς. Ο κινητήρας είναι εξαιρετικά οικονομικός σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου.

BMW C 650 GT

Το BMW C 650 GT είναι το τελευταίο και πιο πολυτελές maxi scooter της BMW Motorrad. Το στιλάτο και αεροδυναμικό περίγραμμά του τονίζει τον κομψό χαρακτήρα του. Το ολόσωμο φέρινγκ, η άνετη σέλα και η ψηλή ζελατίνα σου επιτρέπουν να καλύψεις μεγάλες αποστάσεις με άνεση - ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος σου επιτρέπει να αποθηκεύεις εύκολα τα ψώνια σου, τις αποσκευές σου ή έως και δύο κράνη.

Ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι η προαιρετική υποβοήθηση πλευρικής ορατότητας (SVA, Side View Assist). Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε αστικό περιβάλλον, καθώς σε προειδοποιεί για οχήματα που πλησιάζουν στο τυφλό σημείο σου σε ταχύτητες έως 80 km/h.

Honda SH350i

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΟΥΤΕΡ 2021 2Honda

Για το 2021, η ιαπωνική εταιρεία μετέτρεψε το long-lasting SH300i στο premium scooter SH350i, επαναχρησιμοποιώντας τον κινητήρα Forza 350, παρέχοντας μία πάρα πολύ αναγκαία ώθηση ισχύος στο δίτροχο. Προσάρτησε επίσης φωτισμό LED, ισχυρά φρένα, χώρο αποθήκευσης κράνους πλήρους προσώπου κάτω από το κάθισμα, ανάφλεξη χωρίς κλειδί και τροχούς 16".

Είναι πολύ ευέλικτο στην πόλη και ικανό να φτάσει σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Τροφοδοτείται από μονοκύλινδρο κινητήρα 329,2 cc και υγρόψυκτο.

Νέο Piaggio Beverly

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΟΥΤΕΡ 2021 3Piaggio

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη γενιά του, το 2001, το δημοφιλές Piaggio Beverly ανανεώνεται χωρίς να χάσει το σπορ στυλ και τον κομψό σχεδιασμό που έχουν γράψει ιστορία στην αστική μετακίνηση. Σήμερα, το Beverly γίνεται ένα crossover, που συνδυάζει την ευελιξία και το κράτημα ενός σκούτερ με μεγάλους τροχούς με την απόδοση και την άνεση ενός πολυτελούς GT. Μια νέα φόρμουλα, διαθέσιμη σε 300cc και 400cc, η οποία προσφέρει σε κάθε οδηγό και συνεπιβάτη τα υψηλότερα επίπεδα ισχύος και άνεσης.

> Διάβασε ακόμη: 71 χρόνια από τον πρώτο αγώνα της Formula 1

Στις εκδόσεις 300cc και 400cc, το κομψό Beverly και το πιο σπορ Beverly S διατηρούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά και το κράτημα ενός σκούτερ με μεγάλους τροχούς με την απόλαυση, την ασφάλεια και την άνεση στις μεγάλες αποστάσεις ενός επιβλητικού GT. Γεννημένο για αστικές μετακινήσεις σε όλες τις συνθήκες, με την ευέλικτη και εύκολη οδήγησή του, το Beverly είναι ο ιδανικός σύντροφος ακόμα και σε υπεραστικές διαδρομές με συνεπιβάτη, χάρη στην ικανότητα να προσφέρει μια άνετη και ευχάριστη εμπειρία.

Suzuki Burgman 400

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @suzukimotogreece

Το 400 είναι σημαντικό σημείο στην ιστορία του range των Burgman χάρη στον 400 cc κινητήρα, που είναι σχεδιασμένος για απόδοση αλλά και οικονομία. Είναι επίσης ήσυχο και λειτουργικό σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η σχεδιαστική του γραμμή είναι λεπτή και προσαρμοσμένη στο να παρέχει καλύτερη ισορροπία. Το Suzuki Burgman 400 θεωρείται ένα από τα πιο value for money της κατηγορίας του.

Yamaha XMAX 300

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΟΥΤΕΡ 2021 4Yamaha

Το update του γνωστού και αγαπημένου XMAX 300 για τη φετινή χρονιά. Το συμπαγές πλαίσιο είναι εξοπλισμένο με πιρούνι τύπου μοτοσυκλέτας για μεγαλύτερη ευστάθεια και προσφέρει ευέλικτη σπορ οδήγηση με άνεση εφάμιλλη ενός οχήματος πολυτελείας. Και ο πανίσχυρος και οικονομικός νέος κινητήρας Blue Core 300 κ.εκ. προδιαγραφών EURO5 παρέχει όλη την απόδοση που χρειάζεστε για γρήγορες καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη ή για αποδράσεις το Σαββατοκύριακο.

> Διάβασε ακόμη: Οι πιο ποθητές μάρκες αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Με τη νέα σέλα υψηλής ποιότητας, τα όργανα με οθόνη LCD, τη δυναμική εξωτερική σχεδίαση, τους διπλούς μπροστινούς προβολείς LED, το Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) για οδήγηση με σιγουριά και το στυλ της σειράς MAX, το σπορ σκούτερ υψηλών προδιαγραφών Yamaha XMAX 300 ικανοποιεί τις επιθυμίες σου αλλά κυρίως εκπληρώνει τις ανάγκες σου.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης