Η παλιά Porsche που λατρεύει όλο το Χόλιγουντ

Keanu Reeves, Harry Styles, Antonio Banderas και άλλοι, οδηγούν ένα πολύ συγκεκριμένο μοντέλο από τα 90s.

Για τους rich and famous του μάταιου τούτου κόσμου, το αυτοκίνητο που οδηγούν είναι εξίσου σημαντικό με τα ρούχα που φορούν. Ειδικά όταν μιλάμε για σταρ του Χόλιγουντ. Κι ενώ οι περισσότεροι -ειδικά αυτοί που έχουν ως βάση το Λος Άντζελες- προτιμούν το Range Rover, υπάρχουν εκείνοι που παίζουν λίγο πιο προσεγμένα. Η Porsche 993 είναι η επιλογή τους.

Τι εστί Porsche 993

Keanu Reeves, David Beckham, Harry Styles, Kendall Jenner, Jerry Seinfeld, Ellen Degeneres και Antonio Banderas είναι μόνο μερικοί από τους πιο γνωστούς σταρ που τη λατρεύουν και χρησιμοποιούν το αντίστοιχο μοντέλο τους ακόμη και στις καθημερινές τους διαδρομές.

> Διάβασε ακόμη: Η Jennifer Lopez και η Porsche 911 που ποτέ δεν οδηγεί

Πρόκειται για μία σειρά αυτοκινήτων της δημοφιλούς γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που βρισκόταν στη γραμμή παραγωγής από τα τέλη του 1993 έως τις αρχές του 1998. Ήταν η διάδοχος της Porsche 964 και υπήρξε η τελευταία γενιά της Porsche 911 που βασίστηκε στο πλαίσιο της αρχικής 911, που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 1963.

Η παλιά Porsche που λατρεύει όλο το ΧόλιγουντGetty Images
ΠΟΡΣΕ 993 ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ 1Getty Images

Κατά συνέπεια, ήταν και η τελευταία γενιά που είχε αερόψυκτο κινητήρα. Φυσικά, όλοι οι κινητήρες της 993 ήταν 6κύλινδροι επίπεδοι/ μπόξερ (H6), βενζίνης, και βρίσκονταν στο πίσω μέρος του αμαξώματος. Αντικαταστάθηκε στα τέλη του 1997 από την Porsche 996.

Η αισθητική της Porsche 993 διαμορφώθηκε από τον Βρετανό Tony Hatter, το 1991, με το μοντέλο να παρουσιάζεται επίσημα στον Τύπο και στο κοινό στις 9 Νοεμβρίου 1993.

> Διάβασε ακόμη: 25 χρόνια Porsche Boxster

Λανσαρίστηκε στην αγορά τον Ιανουάριο του 1994, ενώ στις ΗΠΑ λίγους μήνες μετά, με αποτέλεσμα ακόμα και οι πρώτες αμερικανικής κυκλοφορίας Porsche 993 να διατεθούν ως μοντέλα της σεζόν του 1995.

 Σε όλες τις αγορές, η 993 προσφέρθηκε στις εκδόσεις Carrera, Targa και Turbo. Ειδικότερα για την Carrera υπήρχε μια εναλλακτική επιλογή, εκτός της κίνησης στους πίσω τροχούς, με έξτρα 4-κίνηση στα μοντέλα Carrera 4 και Carrera 4S. Η έκδοση Turbo από τη σεζόν του 1995 συνδυάστηκε με στάνταρ τετρακίνηση.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος