Teorema, το νέο θαύμα της Pininfarina

Το περίφημο ιταλικό design house παρουσιάζει ένα concept car που φαίνεται να προβλέπει το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης και των ηλεκτρικών κινητήρων.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 01 Σεπτεμβρίου 2021

Pininfarina, ένα όνομα μία ιστορία για την αυτοκίνηση. Ο σχεδιαστικός οίκος από την Ιταλία που είναι συνώνυμος του πρωτοποριακού design, της υψηλής αισθητικής και του ελεύθερος πνεύματος, κλείνει φέτος 90 χρόνια ζωής. Μίας πορείας που δε θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ο Battista "Pinin" Farina (1893-1966) δεν είχε βρεθεί να δουλεύει σε πολύ νεαρή ηλικία, μόλις 12 χρονών, στο μαγαζί με ανταλλακτικά αυτοκινήτων του αδερφού του. Για τον πιτσιρικά "Pinin" ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά, για την αυτοκίνηση μία σπουδαία στιγμή της.

Από το 1930 έως σήμερα η Pininfarina βρίσκεται πίσω από μερικά από τα πιο διάσημα και αγαπημένα αυτοκίνητα όλων των εποχών. Οι συνεργασίες της με τη Ferrari, την Alfa Romeo, τη Lancia, τη Maserati αλλά και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δώσει κατά καιρούς όχι απλά αυτοκίνητα, αλλά αριστουργήματα που πατάνε πάνω σε τέσσερις ρόδες.

> Διάβασε ακόμη: Όλες οι Aston Martin του No Time To Die

Ποιες ήταν οι κορυφές της σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή; Δύσκολο να τις επιλέξει κανείς. Στο σήμερα όμως, η ιταλική εταιρεία θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Πώς; Μα φυσικά με μοντέλα όπως η Teorema.

Τι εστί Teorema

Πρόκειται για ένα εξωφρενικά φουτουριστικό Virtual Concept Car, εξ' ολοκλήρου αναπτυγμένου με τεχνολογίες VR. Μία νέα ερμηνεία της αυτοκίνησης, εντελώς ηλεκτρική και αυτόνομη, στο όνομα της εμπειρίας και της τεχνολογίας που τάσσονται πλήρως στο πλευρό του οδηγού.

Δημιουργεί παράλληλα μία αίσθηση κοινότητας, ενθαρρύνοντας αλληλεπιδράσεις μεταξύ των επιβατών και του εξωτερικού περιβάλλοντος. Με μήκος 5,4 μ. και ύψος που αγγίζει το 1,40 μ., η Teorema έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει στους επιβάτες να μοιράζονται εμπειρίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και να παρέχει στιγμές ιδιωτικότητας όταν το επιθυμούν. 

Δομημένο πάνω σε ένα σπονδυλωτό, κλιμακούμενο ηλεκτρικό σκελετό της Benteler, η πλήρως αυτόνομη Teorema μπορεί να φιλοξενήσει έως και πέντε επιβάτες σε καθίσματα/ξαπλώστρες, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να προσαρμόζει το φωτισμό της ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο κινείται.

Teorema, το νέο θαύμα της PininfarinaPininfarina
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΙΝΙΝΦΑΡΙΝΑ ΤΕΟΡΕΜΑ 1Pininfarina
 

Διαθέτει τρία drive modes (Autonomy, Drive και Rest), που προσαρμόζουν αναλόγως και τη θέση των καθισμάτων. Παρότι, όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για ένα πλήρως αυτόνομο όχημα, ο οδηγός μπορεί επίσης να αναλάβει τον έλεγχο χρησιμοποιώντας δύο joysticks, συνδυαστικά με μερικά κουμπιά.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο πότε θα μπει στην παραγωγή, πόσα αντίτυπά της θα κατασκευαστούν και ποια θα είναι η τιμή της.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης