Kimi Raikkonen για πάντα

Ο σπουδαίος Φινλανδός πιλότος της Φόρμουλα 1 αποσύρεται προσεχώς από την ενεργό δράση.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 04 Σεπτεμβρίου 2021

Την περασμένη Πέμπτη, ο Kimi Raikkonen ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν, μέσω μηνύματος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. O 41χρονος μύθος της Φόρμουλα 1 που τρέχει από το 2019 με την ομάδα της Alfa Romeo ολοκληρώνει έτσι μία μυθική πορεία στα σιρκουί. 

"Αυτό ήταν. Αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά στη Formula 1. Είναι μια απόφαση που πήρα τον περασμένο χειμώνα, δεν ήταν εύκολη, όμως μετά από αυτήν τη σεζόν έφτασε η στιγμή για νέα πράγματα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Iceman, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Ο τελευταίος μεγάλος οδηγός της Ferrari

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές -και μάλλον για πολύ καιρό ακόμη- ο Kimi Raikkonen είναι ο τελευταίος πιλότος που κατάφερε να φέρει χαρά στο Maranello: Το 2007 ήταν εκείνος που οδήγησε την Scuderia στον παγκόσμιο τίτλο.

Kimi Raikkonen για πάντα
Kimi Raikkonen Formula Ferrari
Kimi Raikkonen

Συνέπεια

Συνολικά έχει τρέξει μέχρι τώρα σε 344 Grand Prix, κερδίζοντας 21 (10 με Ferrari, 9 με McLaren και 2 με Lotus), κρατώντας το σχετικό ρεκόρ - έσπασε εκείνο του Rubens Barrichello στο Nurburgring, το 2020.

> Διάβασε ακόμη: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι πιλότοι της Formula 1

H αυτοβιογραφία του 

Στο The Unknown Kimi Raikkonen μαθαίνουμε μεταξύ άλλων κάποια πολύ ξεχωριστά πράγματα για τον ίδιο. Όπως πχ ότι κάποτε είχε υποδυθεί τον αθλητή του σκι και αποκοιμήθηκε σε έναν θάλαμο στεγνώματος στολών. Ή ότι είναι δυσλεκτικός και προτιμά να ακούει audiobooks.

> Διάβασε ακόμη: Ο μύθος του Ayrton Senna

Ή επίσης πως έχει πάντοτε το κινητό του στην αθόρυβη λειτουργία και γενικά δεν του αρέσει να μιλά πολύ. Ή επιπροσθέτως ότι είναι εξαιρετικός μηχανικός και υδραυλικός, σε σημείο που έχει διορθώσει πολλές φορές μόνος του βλάβες στον κινητήρα του οχήματός του ή έχει φτιάξει την τουαλέτα στα HQ της Ferrari.

Το παρατσούκλι

Το Iceman δεν προέκυψε τυχαία. Όταν πήγε στη McLaren, αμέσως μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του με την Sauber, είχε για αφεντικό τον Ron Dennis, ο οποίος τον 'βάπτισε' έτσι. Η επαγγελματική του προσήλωση, η ψυχραιμία, το στυλ τόσο στους τρόπους όσο και στην οδήγησή του καθώς και το γεγονός πως προέρχεται από μία 'ψυχρή' χώρα αρκούσαν για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Επίσης, ο Dennis είχε προσέξει ότι φορούσε παντού τα γυαλιά ηλίου του εκτός ίσως από το ντους. Ο ίδιος πάντως ο Raikkonen χαρακτηρίζει ως control freak τον Ron Dennis.


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος