Το νέο Ford Bronco Raptor είναι ένα κτήνος παντός καιρού

Δε θα κολλούσε ούτε στα χιόνια της Αττικής Οδού.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 31 Ιανουαρίου 2022

Το Ford Bronco Raptor του 2022 είναι εδώ και λίγο-πολύ θυμίζει κάτι που θα μπορούσε να έχει σχεδιάσει ένας πωρωμένος με τα αυτοκίνητα-θηρία πιτσιρικάς. Η Ford έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες για το νέο 4x4 όχημά της και η λέξη "επιβλητικό" είναι μάλλον φτωχή για να το περιγράψει.  

Ήρθε και είναι άγριο

Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως πρόκειται για την πιο αγριεμένη εκδοχή του Raptor του Bronco, ικανή να ανταπεξέλθει -σχεδόν κυριολεκτικά- σε κάθε τερέν. Με μήκος 4, 85 μ. πλάτος 2,1 μ. και ύψος 1,98 μ., καθώς και βάρος 2,6 τόνων, είναι σίγουρα ένα αυτοκίνητο που δεν περνά απαρατήρητο. 

Είναι εφοδιασμένο με έναν 3λιτρο κινητήρα V6 EcoBoost που αποδίδει 412 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων - που το συναντήσει ξανά στις ειδικές εκδόσεις των F-150 και Ranger. 

> Διάβασε ακόμη: Η Maserati MC20 του David Beckham είναι από τα ομορφότερα supercars που έχουμε δει

Όσον αφορά το σύστημα τετρακίνησης, αυτό φέρει 7 διαφορετικές ρυθμίσεις, που του δίνουν τη δυνατότητα να κινηθεί καλύτερα, αναλόγως της επιφάνειας στην οποία 'πατά' και, φυσικά, να τη διασχίσει με άνεση. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ford Motor Company (@ford)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ford Motor Company (@ford)

Σύγχρονες τεχνολογίες, λειτουργικότητα και κομψότητα συνδυάζονται στο εσωτερικό του, εκεί όπου αρχικά ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12 ιντσών και η μεγάλη οθόνη αφής της κεντρικής κονσόλας.

> Διάβασε ακόμη: 7 επικά αυτοκίνητα που βγαίνουν στους δρόμους το 2022

Στο τιμόνι του, μεταξύ άλλων, θα βρεις  χειριστήρια για την ρύθμιση της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης και της εξάτμισης, όπως επίσης και το πλήκτρο 'R', που αφορά τις προσαρμοσμένες προτιμήσεις οδήγησης.

Διαθεσιμότητα και τιμή

Το Bronco Raptor θα είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελίες από τον Μάρτιο, με τις παραδόσεις να αναμένονται στις αρχές του καλοκαιριού. Όσο για την τιμή του, αυτή θα ξεκινά από τις €70.000 και ανάλογα με την έκδοση και τις προσθήκες που προτιμά ο υποψήφιος αγοραστής θα ανεβαίνει.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τύχη στη ζωή σου, σύμφωνα με το TikTok

Παραδόξως, κάποιες από αυτές τις συμβουλές παύλα πρακτικές, βγάζουν νόημα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι σχέση έχει ο Tony Soprano με τον LeBron James

O James Gandolfini είχε υποδυθεί ξανά τον θρυλικό ήρωα σε ένα μικρό βίντεο που έχει όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης