Ο άνθρωπος που έχει οδηγήσει 70.000 χιλιόμετρα σε ένα γκαράζ

Μετά από 17 χρόνια και 70.000 χιλιόμετρα σε τέσσερα υπόγεια, ο Βασίλης Σπανός χρειάζεται επειγόντως βιταμίνη D.

Γράφει: TopGear 28 Φεβρουαρίου 2022

To φυσικό φως μόλις και μετά βίας φτάνει στο πρώτο υπόγειο, για τα άλλα τρία, ούτε λόγος. Οι λάμπες φθορισμού προσποιούνται ότι είναι φωτιστικά σώματα. Οι τοίχοι, οι κολώνες και τα ταβάνια με το εμφανές μπετόν (γιατί, ποιος χρειάζεται τον καλλωπισμό του σοβά σε ένα πάρκινγκ;) ρουφάνε φως και διαχέουν σκοτάδια. Κύριος οίδε τι κρύβουν οι γωνίες κάτω από το παχύ στρώμα αιθάλης.

Τα ντουβάρια προτάσσουν τα λάστιχα ως ασπίδες έναντι των ατζαμήδων, ένα Autobianchi A112 χωρίς πινακίδες ευγνωμονεί τον φιλόστοργο ιδιοκτήτή του, σε μια γωνία ένας καλοσυντηρημένος, παλιός σκαραβαίος αδημονεί για την επόμενη ευκαιρία του στο ήλιο, και μερικές δεκάδες στερεοτυπικά αυτοκίνητα δεν ανυπομονούν για την προσεχή εργάσιμη μέρα.

Ο άνθρωπος που έχει οδηγήσει 70.000 χιλιόμετρα σε ένα γκαράζ

Και στο μέσον όλων αυτών βρίσκεται ο Βασίλης Σπανός, ο βασιλιάς του σκότους. Που κυριολεκτεί όταν λέει "με κλειστά τα μάτια”. Που δίνει νέο νόημα στον όρο "απ' έξω κι ανακατωτά”. Που επί 17 συναπτά έτη ανεβοκατεβαίνει τις τέσσερις περιστροφικές ράμπες (δεξιόστροφες στην κάθοδο και τούμπαλιν) και έχει διανύσει περισσότερες από 70.000 χιλιόμετρα, ή αλλιώς, περίπου δύο indoor πλήρεις γυροβολιές της γης.

Όταν, πριν από μερικά χρόνια, κάποιος αμφισβήτησε το ακραίο της επιδεξιότητάς του, αποδέχτηκε την πρόκληση και οδήγησε από το τέταρτο υπόγειο μέχρι την έξοδο στην επιφάνεια του εδάφους, με δεμένα μάτια και -με τον φόβο να φυλάει τα έρμα- το δικό του αυτοκίνητο. Άλλωστε, μπορεί να καυχιέται, γιατί όπως λέει "Δεν έχω κάνει ποτέ ζημιά, ούτε μια γρατσουνιά”, σε ένα οργανωμένο χάος χιλιάδων μετακινήσεων και μπρος-πίσω αυτοκινήτων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΣ ΓΚΑΡΑΖ 5
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΣ ΓΚΑΡΑΖ 4

Και, αυτή ακριβώς το modus operandi, μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ εύρυθμης λειτουργίας και μποτιλιαρισμένης εισόδου τις ώρες αιχμής, στο πάρκινγκ που βρίσκεται σε "στρατηγικό” σημείο στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που χτυπάει -και- η δικηγορική καρδιά της πρωτεύουσας.

Η επάρκεια του Βασίλη (και όχι μόνο), σε έναν ανεπιτήδευτο σταθμό αυτοκινήτων παλαιάς κοπής, χωρίς τσίλικη τσιμεντοκονία και βιομηχανικούς ανελκυστήρες, είναι η απάντηση στην άκρατη αυτοματοποίηση. Μια περίπτωση "man versus machine”, που η ανθρώπινη αποτελεσματικότητα υπερέχει, ακόμη κι όταν το περιβάλλον είναι o εφιάλτης των logistics. Υπάρχει υπερβολή στο προηγούμενο; Το δίχως άλλο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΣ ΓΚΑΡΑΖ 3

Ωστόσο, το περιστατικό που ο Βασίλης ρυμούλκησε από το τέταρτο υπόγειο ένα αυτοκίνητο με βλάβη, οδηγώντας ένα άλλο συμβατικό (αν και τετρακίνητο) μοντέλο, στα στενά και το ημίφως των υπογείων, ήταν μια μικρή μετακίνηση για τον άνθρωπο, αλλά ένα μεγάλο άλμα για τους "παρκαδόρους”.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.