9 ασύγκριτα hypercars για την πίστα

Με ιπποδυνάμεις που μετρούνται σε χιλιάρικα και τιμές σε εκατομμύρια, αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά hypercar φτιαγμένα για την πίστα.

Γράφει: TopGear 12 Ιουλίου 2022

Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει και πιθανώς σε λίγο να μην ασχολούμαστε καν με τις ιπποδυνάμεις των αυτοκινήτων. Στα καινούρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μετράμε πόσες φορές κόλλησε το κεφάλι στο κάθισμα, ή πόσες εκκινήσεις σε φανάρια αντέχει μια μπαταρία, ή οτιδήποτε άλλο τρελό, όσο τρελή είναι και η επιτάχυνσή τους. Όμως κάποιες αξίες οφείλουμε να τις κρατήσουμε παραδοσιακές και η οδήγηση στην πίστα είναι μια διαδικασία που αφορά τον οδηγό, το αυτοκίνητο που επιλέγει και τον καιρό που θα του κάνει το χατήρι ή όχι. Αυτά παρακάτω είναι τα πιο εντυπωσιακά track day αυτοκίνητα με τα οποία αξίζει να ασχοληθεί κανείς στις ημέρες μας, είναι τα λατρεμένα πια hypercars.

Ferrari FXX K EVO

9 ασύγκριτα hypercars για την πίστα

Η Ferrari FXX ήταν το πρώτο δείγμα, αυτών που σήμερα ονομάζουμε hypercars. Την Ferrari FXX βέβαια την οδηγούσαν και μπορούσαν να την οδηγήσουν κάτι τύποι σαν τον Michael Schumacher, γιατί αν το επίπεδο έπεφτε κάτω από τις ικανότητες του επτά φορές Παγκοσμίου Πρωταθλητή, άρχιζαν τα προβλήματα. Οι νεότερες γενιές αυτού του συγκλονιστικού αυτοκινήτου έγιναν πιο φιλικές προς τους καθημερινούς οδηγούς και μια από αυτές ήταν η Ferrari FXX K, όπου το K είναι η ένδειξη για το KERS, το υβριδικό σύστημα που προερχόταν από την Formula 1.

Μιλάμε για 1.036PS από συμβατικό κινητήρα, κάτι που ακούγεται τρελό σήμερα και κάθετη δύναμη που έφτανε μέχρι τον ένα τόνο. Η έκδοση EVO είχε 23% περισσότερη κάθετη δύναμη και ήταν ελαφρύτερη κατά 90kg. Πλέον η Ferrari FXX K EVO είναι ένα από τα αυτοκίνητα που πρωταγωνιστούν στα Ferrari Days, τα πιο εντυπωσιακά track days στον κόσμο δηλαδή.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Aston Martin

H Aston Martin, όπως εξάλλου και οι περισσότερες από τις εταιρείες αυτής της λίστας, δεν διαθέτει απλά αυτοκίνητα. Supercars όπως η Vantage είναι η καθημερινότητα. Ανέκαθεν όμως υπήρχαν οι Vulcan και οι One-77 να εντυπωσιάζουν και ανεβάζουν επίπεδο. Τώρα αυτόν τον ρόλο έχει η Valkyrie με το αεροδυναμικό της πακέτο να προέρχεται απ' ευθείας από την Formula 1 και να είναι εκεί για να εγγυηθεί την σταθερότητα, που οι δυνάμεις της φύσης δεν μπορούν να εγγυηθούν όταν η κινητήριος δύναμη αγγίζει τους 1.000PS. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση της AMR Pro είναι πως η αεροδυναμική μπορεί να είναι του 2022, όμως η δύναμη του αυτοκινήτου προέρχεται από έναν πατροπαράδοτο V12 της Cosworth. Μόλις 40 θα κατασκευαστούν και οι πρώτες παραδόσεις έχουν αρχίσει ήδη. 

McLaren Senna GTR

McLaren

Τα γράμματα GTR δεν έχουν μπει σε πολλά αυτοκίνητα της McLaren. Ήταν κάποτε η McLaren F1 που παραμένει ένας θρύλος της αυτοκίνησης και ακολούθησε η McLaren P1, η οποία είναι ένα από τα hypercars, το οποίο όσοι ξέρουν, το τοποθετούν πολύ ψηλά και ψηλότερα ακόμη και από πιο φημισμένα. Φυσιολογικά μετά από αυτά ήρθε και η σειρά της McLaren Senna. Μόλις 75 από αυτές με το χαρακτηριστικό GTR φτιάχτηκαν και το αυτοκίνητο ήταν αρκετά πιο άγριο και πιο όμορφο από την απλή McLaren Senna. Τα μόνα αυτοκίνητα που μπορούν να ανταγωνιστούν αυτήν την McLaren Senna είναι τα δύο πορτοκαλί μονοθέσια των Norris και Ricciardo. 

H συνέχεια στο TopGear

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.