Τα πάντα λίγο πριν από το GP της Ουγγαρίας

Το Grand Prix Ουγγαρίας είναι ένας από τους παραδοσιακούς καλοκαιρινούς αγώνες της χρονιάς με αρκετές ιδιαιτερότητες και μυστικά που πρέπει να γνωρίζουμε.

Γράφει: TopGear 30 Ιουλίου 2022

Ο 13ος αγώνας της χρονιάς στη Formula 1 είναι ένα πολύ καλοκαιρινό Grand Prix με υψηλές θερμοκρασίες, υψηλές απαιτήσεις και συνήθως χαμηλό ποσοστό προσπεράσεων. Φέτος αναμένεται με ενδιαφέρον να δούμε αν οι νέοι κανονισμοί θα διαφοροποιήσουν την κατάσταση αυτή και που ξέρεις μπορεί το φετινό GP Ουγγαρίας να μας εκπλήξει και να μας χαρίσει ένα μοναδικό θέαμα. 

Τα σημεία-κλειδιά του αγώνα στον Hungaroring

Τα πάντα λίγο πριν από το GP της Ουγγαρίας

 

  • Το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας είναι συνήθως ένα από τα πιο ζεστά αγωνιστικά Σαββατοκύριακα του έτους, με μέση θερμοκρασία αέρα και πίστας 27°C και 43°C αντίστοιχα.
  • Το Hungaroring ανακατασκευάστηκε πριν από αρκετά χρόνια και οι περισσότερες ανωμαλίες στο οδόστρωμα εξομαλύνθηκαν. Ωστόσο, με δεδομένο πως αυτό έγινε πριν από αρκετό καιρό, η επιφάνεια της πίστας αρχίζει σταδιακά να δείχνει την ηλικία της και οι ανωμαλίες σχηματίζονται ξανά.
  • Η συχνή και  συνήθως έντονη χρήση των φρένων, οι υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος και η απουσία μιας μεγάλης ευθείας καθιστούν αυτή την πίστα εξαιρετικά απαιτητική για τα φρένα. Επιπλέον, τα ελάχιστα σημεία προσπεράσματατος σημαίνουν ότι οι οδηγοί μπορεί να κολλήσουν σε κίνηση. Η χαμηλή μέση ταχύτητα στο Hungaroring περιορίζει επίσης τη ροή του αέρα. Όλα αυτά καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την ψύξη των φρένων.
  • 6 από τις 14 στροφές του Hungaroring είναι αριστερές και 8 είναι δεξιές. Πολλές από αυτές τις στροφές συνδυάζονται, καθιστώντας τις σωστές γραμμές κατά την εναλλαγή πολύ κρίσιμες.

Η συνέχεια στο TopGear 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος