Red Bull και Verstappen σάρωσαν στο GP Βελγίου

Ο Max Verstappen έδειξε στο βελγικό Grand Prix, στο Σπα, τη διαφορά επιπέδου που έχει με όλο το υπόλοιπο grid και πήρε πολύ άνετα την 9η φετινή του νίκη.

Γράφει: TopGear 29 Αυγούστου 2022

Λεπτομέρειες απομένουν πλέον να σφραγίσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο των οδηγών ο Max Verstappen. Η νίκη του στο βελγικό Grand Prix της F1, που ήταν το 14ο φετινό, ήταν η ένατη για τον ίδιο φέτος και ήρθε με το 4ο 1-2 της Red Bull, όμως αυτά δεν απεικονίζουν ακριβώς το μέγεθος της κυριαρχίας του Ολλανδού αυτό το Σαββατοκύριακο. Ήταν καταιγιστικός! Ξεκίνησε από την 14η θέση λόγω της τιμωρίας από την αλλαγή κινητήρα και στο τέλος του επεισοδιακού πρώτου γύρου (για άλλους όχι για εκείνον) ήταν όγδοος. 

Συνέχισε το ίδιο μέχρι τον 18ο γύρο που ανέλαβε επικεφαλής, προσπερνώντας τον Carlos Sainz με χαρακτηριστική άνεση, ακριβώς δηλαδή όπως είχε περάσει όλους όσοι είχαν βρεθεί στον δρόμο του μέχρι εκείνο το σημείο. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες του αγωνιστικού τριημέρου, οι προβλέψεις για την απόδοση των ελαστικών δεν ευοδώθηκαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι οδηγοί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τα σκληρά ελαστικά, προκειμένου να αντέξουν μέχρι το φινάλε, με προσαρμοσμένες στρατηγικές. 

Για τον Verstappen αυτό δεν ίσχυσε, καθώς ξεκίνησε με μαλακά, άλλαξε δύο φορές σε ενδιάμεσα και αυτό του ήταν αρκετό. Για την ακρίβεια του ήταν αρκετό να κάνει και άλλο pit stop, καθώς η διαφορά του από τον Perez που ακολουθούσε έφτασε μέχρι και τα 28 δευτερόλεπτα σε κάποιο σημείο. Ο Perez είχε έναν αντίστοιχα "εύκολο" αγώνα καθώς μπορεί να διαχειρίστηκε λάθος την εκκίνηση και να έχασε πολλές θέσεις, αλλά τελικά πήρε το καλύτερο που μπορούσε, μιας και η δεύτερη θέση, είναι σαν νίκη για τον Μεξικανό. 

Τυχερός ο Sainz, έμεινε τρίτος

Για τον Carlos Sainz η τρίτη θέση μοιάζει ως αποτυχία από τη στιγμή που ξεκίνησε πρώτος, αλλά κανονικά ο Ισπανός θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό γιατί το γεγονός πως αγχώθηκε από τον George Russell λίγο πριν το τέλος, αποδεικνύει πως η Mercedes είχε συνολικά καλύτερο ρυθμό και από την Ferrari. Αυτό αποδεικνύεται επίσης από το γεγονός πως ο Charles Leclerc δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να μοιάζει ως το αντίπαλο δέος του Verstappen. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

H σύζυγος του Sylvester Stallone, Jennifer Flavin έχει τη δική της θεωρία για την αύξηση των τρανς παιδιών στο Χόλιγουντ

Σε μία εποχή κατά την οποία αρκετοί διάσημοι όπως οι Charlize Theron, Megan Fox και Elon Musk έχουν παιδιά που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς, η επιχειρηματίας έδωσε τη δική της ερμηνεία για το εν λόγω φαινόμενο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ένας μίνι οδηγός βελτίωσης της ζωής μας, σύμφωνα με το Harvard

Δοκιμασμένες συμβουλές ευεξίας και όχι μόνο, από τους ειδικούς των ειδικών.

Γιατί πολλοί άντρες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν σαπούνι

Από το άρθρο του James Hamblin μέχρι τις δηλώσεις διάσημων όπως ο Jake Gyllenhaal, η τάση κατά του σαπουνιού προκαλεί συζήτηση για τη φροντίδα του δέρματος και τη φυσική ισορροπία του σώματος.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Απίστευτο: Βρέθηκε πραγματικός τρελός επιστήμονας - Σε ποια χώρα συνελήφθη;

Μια απρόσμενη υπόθεση ξεκίνησε από ένα περιστατικό σε μια αυλή και εξελίσσεται σε δικαστική ιστορία, με επίκεντρο έναν ερασιτέχνη, που πειραματιζόταν με χημικά.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

HUAWEI Pura 80 Series: Η τέχνη της φωτογραφίας και του design σε νέα εποχή

Η Huawei φέρνει στην ελληνική αγορά τη νέα, εμβληματική σειρά HUAWEI Pura 80 Series, θέτοντας νέα πρότυπα στην κινητή φωτογραφία και το design.