Το BMW Dune Taxi τρομάζει και τις καμήλες

Ή πώς κάνεις ένα καταπληκτικό video-διαφήμιση όταν είσαι η BMW Μέσης Ανατολής και φτιάχνεις ένα απίθανο όχημα που το βλέπεις και θέλεις να ζεις στην έρημο.

Γράφει: TopGear 17 Σεπτεμβρίου 2022

Πρώτα απ' όλα: η BMW δεν έχει πει τίποτα για συμμετοχή στο Dakar Rally. Ούτε για το Extreme E. Το μόνο που δείχνει αυτό το βίντεο είναι ένα "Dune Taxi" να γλιστράει και να κόβει δρόμο μέσα σε μια έρημη και εκπληκτικά όμορφη γωνιά της αραβικής ερήμου.

Το όχημα που θα σε πείσει να ζήσεις στην έρημο

Στο βίντεο, το όχημα μοιάζει πάρα πολύ με ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό Extreme E (ή αυτοκίνητο για το Dakar Rally), αν και με βάση την επιτυχία αυτού του κτήνους της Prodrive σε εκείνη την περιοχή της Γης, μάλλον θα πρέπει πλέον να μιλάμε για ξεχωριστή κατηγορία, πολιτικών αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο έχει ισχύ 400kW (536 ίππους) και 1.000 Nm ροπής, και έχει ένα κέλυφος αμαξώματος κατασκευασμένο από πολυμερές ενισχυμένο με φυσικές ίνες, ή NFRP (Natural Fibre Reinforced Polymer). 

Eίναι η ίδια βασική ιδέα με τις ανθρακονήματα (CFRP), αλλά χρησιμοποιεί φυτικές ίνες -συνήθως λινάρι- αντί για ανθρακονήματα. Το NFRP αποσβένει τους κραδασμούς πιο αποτελεσματικά από το CFRP και δεν θρυμματίζεται όπως τείνουν να κάνουν οι ίνες άνθρακα. Είναι επίσης καλύτερο για το περιβάλλον με διάφορους τρόπους. Οπότε αυτό είναι καλό.

Με κάστινγκ επιπέδου Hollywood

H κοπέλα, μιας και η κουβέντα έφτασε εκεί είναι η Madelyne Cline, πρωταγωνίστρια της διάσημης νεανικής σειράς του Netflix, "Outer Banks". Ο κύριος που την παρασέρνει σε αυτό το ατελείωτο ηλεκτρικό παντιλίκι είναι ο Abdo Feghali, ένας από τους διασημότερους πρωταθλητές αγώνων ράλι στην Αραβία, με καταγωγή απο το Λίβανο και στα τιμόνια των IX κάθονται οι Driftbrothers που είναι αυτοί.  

Ω, υπάρχει επίσης ένα κομμάτι όπου αυτό το όχημα-ποίηση ανεβαίνει στο Tal Moreeb -τον υψηλότερο αμμόλοφο του κόσμου- με τρόπο που διαψεύδει πόσο δύσκολο είναι συνήθως.

Τι είναι το Tal Moreeb ρε παιδιά;

Απλά για λόγους αναφοράς, το Tal Moreeb βρίσκεται 300 μέτρα πάνω από το επίπεδο του εδάφους και η επίτευξη της κορυφής περιλαμβάνει μια κλίση 50 μοιρών πάνω σε μαλακή άμμο, που υποχωρεί και σε οδηγεί σε ανατροπή, θες δε θες. Μετά από λίγα μαθηματικά (και μια μεγάλη ημικρανία), υπολογίσαμε ότι η συνολική απόσταση οδήγησης είναι 391 μέτρα με κλίση μεγαλύτερη από 1:1. Και αν όλα αυτά τα μαθηματικά είναι πάρα πολλά (μπορούμε να το καταλάβουμε), απλά πηγαίνετε στο YouTube και βάλτε "Tal Moreeb". Θα δεις τι χρειάζεται για να έχεις μια πιθανότητα να ανέβεις στην κορυφή του αμμόλοφου και πόσο συχνά αυτό πάει στραβά.

Από το TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.