Νέο Moto Guzzi, βγαλμένο από τους αιθέρες

Το νέο Moto Guzzi είναι εμπνευσμένο από το μαχητικό αεροσκάφος F-35B.

Στο αεροπλανοφόρο Cavour παρουσιάστηκε το νέο V100 Mandello Aviazione Navale, ένα μοναδικό μοντέλο που ξεχωρίζει εδώ και έναν αιώνα. Το Cavour, ένα καταδρομικό αεροπλανοφόρο του ιταλικού ναυτικού, ναυαρχίδα του στόλου και μοναδικό δείγμα του είδους του, δεν επιλέχθηκε τυχαία για την παρουσίαση της νέας μηχανής. Η μοτοσικλέτα, η V100 Mandello Aviazione Navale, που παρουσιάστηκε ως παγκόσμια πρεμιέρα από τη Moto Guzzi και το ιταλικό ναυτικό, δεν ξεχωρίζει απλά.

Η ιστορία του Moto Guzzi

Παρουσιάζεται σε 1913 αριθμημένα δείγματα (θα διαβάσεις σε λίγο γιατί) και εξυμνεί τον αρχαίο δεσμό μεταξύ των δύο μεγάλων οντοτήτων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιταλική ιστορία. Ο αετός με τα ανοιχτά φτερά, το επιβλητικό έμβλημα της Moto Guzzi από την ίδρυσή της το 1921, προέρχεται στην πραγματικότητα από την κοινή μαχητικότητα των ιδρυτών Carlo Guzzi και Giorgio Parodi στην αεροναυτική υπηρεσία Regia Marina κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. 

> Διάβασε ακόμη: Ένας αιώνας Moto Guzzi

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης οι δύο φίλοι, μαζί με τον πιλότο Giovanni Ravelli, αποφάσισαν να αφιερωθούν στην κατασκευή μοτοσικλετών μόλις τελειώσει ο πόλεμος. Ο Ravelli, ωστόσο, δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει το όνειρό του επειδή έπεσε θύμα ατυχήματος το 1919. Οι Guzzi και Parodi επέλεξαν επίσης τον αετό ως σύμβολο για να θυμούνται τον φίλο τους.

Τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου

Αυτό το μοντέλο είναι απολύτως εντυπωσιακό. Το χρώμα είναι εμπνευσμένο από το μαχητικό αεροσκάφος F-35B που χρησιμοποιεί το Πολεμικό Ναυτικό. Τα γραφικά ακολουθούν πιστά εκείνα του αεροσκάφους, με τα διακριτικά και στις δύο πλευρές του πιλοτηρίου, το οποίο επίσης ζωντανεύει από τις χαρακτηριστικές λωρίδες εισαγωγής αέρα του αεροσκάφους. Ο αριθμός των δειγμάτων παραπέμπει στο έτος ίδρυσης του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει τον αισθητήρα πίεσης ελαστικών TPMS και τις θερμαινόμενες χειρολαβές, ενώ ο σειριακός αριθμός είναι χαραγμένος με λέιζερ στην κορφή του τιμονιού. Ένα ειδικό κάλυμμα μοτοσικλέτας και μια αναμνηστική πλακέτα παρέχονται με κάθε μοντέλο.
 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κόλπο για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να βελτιώσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου ιδανικό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear