Οι καλύτεροι αγώνες της Formula 1 για το 2022

Μπορεί φέτος ο Max Verstappen να ήταν ασταμάτητος, ωστόσο παρακολουθήσαμε μερικούς εξαιρετικούς αγώνες όλη τη χρονιά.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 22 Δεκεμβρίου 2022

Άλλη μια σεζόν έφτασε στο τέλος της. Μπορεί φέτος το αποτέλεσμα στη Formula 1 να ήταν προδιαγεγραμμένο από τις αρχές του δεύτερου μισού με τον Max Verstappen και τη Red Bull να ανακηρύσσονται πρωταθλητές από πολύ νωρίς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είδαμε μερικούς εκπληκτικούς αγώνες. Ποια ήταν τα Grand Prix που συγκλόνισαν τους οπαδούς της Formula 1 φέτος και ποιους θα θέλουμε να αναβιώσουν στο Drive to Survive της επόμενης χρονιάς; 

Grand Prix Μπαχρέιν

Η Ferrari βγήκε στην πίστα με το καλύτερο ίσως αυτοκίνητο της εδώ και 20 χρόνια και με μια σύνθεση που έκανε τους tifosi να ονειρεύονται. Οι Charles Leclerc και Carlos Sainz συνεργάστηκαν για να κάνουν το 1-2 επί του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Lewis Hamilton και του νεαρού team-mate του στη Mercedes, George Russell.

Grand Prix Πόλης του Μεξικού

Η F1ESTA βρισκόταν και πάλι στο σπίτι της και τώρα με έναν μεγαλύτερο λόγο για να γιορτάσει. Συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από την άφιξη της Formula 1 στο Μεξικό και το Grand Prix της Πόλης του Μεξικού ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ηρώων του παρελθόντος και του παρόντος.

Με ένα Μουσείο που παρουσίαζε τα ιστορικά αυτοκίνητα των Ricardo και Pedro Rodriguez, τα αποκαλυπτήρια του Τοίχου Τιμής του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Μεξικό, τη μάχη για τη δεύτερη θέση και έναν ακόμη τερματισμό στο βάθρο για τον Sergio Perez, το Grand Prix του Μεξικού παρέμεινε στην πρώτη γραμμή της κορυφαίας κατηγορίας του κόσμου.

Grand Prix Ουγγαρίας

Το Hungaroring μας χάρισε μία από τις καλύτερες επιδόσεις του δις πρωταθλητή Max Verstappen. Ο Max Verstappen της Red Bull Racing ξεκίνησε από τη δέκατη θέση και ήταν ήδη όγδοος στην αρχή του αγώνα, προτού κάνει μια επιστροφή που τον ανέβασε στην πρώτη θέση.

Αλλά δεν ήταν η μόνη επίδειξη ταλέντου, καθώς ο Lewis Hamilton, με μια Mercedes που απέχει πολύ από εκείνη του 2021, ξεκίνησε από την έβδομη θέση και έδειξε αντανακλαστικά τόσο εξαιρετικά για να τερματίσει εν τέλει δεύτερος, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των ελαστικών του κατά 32 γύρους. Ο George Russell ήταν τρίτος.

Grand Prix του Μονακό

Ένα σαββατοκύριακο χαράς για τους οπαδούς του Sergio Perez, ο οποίος αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στον Pedro Rodriguez στο διήμερο του Μαΐου, βάφοντας το κράνος του στα χρώματα που χρησιμοποιούσε ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του μεξικανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Checo ήταν για άλλη μια φορά ο κυρίαρχος των δρόμων του Μονακό, όπως έκανε και το 2010 στο GP2, και κατάφερε να βάλει το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας κυριαρχώντας στο στολίδι της Formula 1. 

Βρετανικό Grand Prix

Ένα Grand Prix που είχε τα πάντα... και δεν είναι υπερβολή. Από μία από τις πιο θεαματικές συγκρούσεις στην εκκίνηση όταν ο Guanyu Zhou σώθηκε από το Halo, μέχρι την οδηγική κλάση του Lewis Hamilton και τον αγώνα του Checo Perez. Εντούτοις, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στον Carlos Sainz, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη Formula 1 μετά από 150 εκκινήσεις στην κατηγορία.

Ο Ισπανός εκκίνησε από την pole position και υπερασπίστηκε άψογα τη θέση του σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες της χρονιάς.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κόλπο για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να βελτιώσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου ιδανικό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear