Το Ουαϊόμινγκ προτρέπει τους κατοίκους του να μην αγοράζουν ηλεκτρικά οχημάτα

Η πολιτεία του Ουαϊόμινγκ πηγαίνοντας -κυριολεκτικά και μεταφορικά- κόντρα στο ρεύμα, οραματίζεται την κατάργηση πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2035.

Γράφει: TopGear 17 Ιανουαρίου 2023

Αυτή είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα είδηση, με ξεκάθαρους αποδέκτες. Η πολιτεία του Ουαϊόμινγκ στις ΗΠΑ, εισήγαγε νομοθεσία με την ελπίδα να καταργήσει σταδιακά την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων στην επικράτειά της μέχρι το 2035. Ο υποστηρικτής της σχετικής νομοθεσίας, γερουσιαστής Jim Anderson, R-Casper, δήλωσε στην Cowboy State Daily, ότι ο λόγος που εισήγαγε το ψήφισμα ήταν "για να αντιδράσει στις απαγορεύσεις νέων πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη".

Βέβαια δεν πρόκειται για μία αντίδραση που έγινε απλά για να γίνει. Όπως συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογία που παρουσιάζεται στην αγορά, υπάρχουν εκείνοι που κερδίζουν και εκείνοι που χάνουν. Έτσι θα συμβεί και με την ηλεκτροκίνηση. Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου γνωρίζει ήδη ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι έτοιμα να αντικαταστήσουν τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς η ζήτηση για τα τελευταία συνεχώς θα φθίνει.

Και εδώ είναι που βρίσκεται η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Το Ουαϊόμινγκ νοιάζεται επειδή είναι μια πολιτεία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Παρόλο που είναι η λιγότερο πυκνοκατοικημένη πολιτεία των ΗΠΑ με μόλις λίγο πάνω από μισό εκατομμύριο κατοίκους, είναι ο 8ος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στις ΗΠΑ. Ναι, αυτό είναι σίγουρα ένα στοιχείο που βοηθά στην κατανόηση της στάσης του Ουαϊόμινγκ.

Προτροπή, όχι απαγόρευση

Στο ψήφισμα διευκρινίζεται πώς η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου απασχολεί χιλιάδες κατοίκους του Ουαϊόμινγκ και ότι η μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, απειλεί τη συνέχιση της απασχόλησής τους. Διαβάζοντας το έγγραφο, μπορεί κανείς να νιώσει την αγωνία που έχουν οι υποστηρικτές του για όσα επιφυλάσσει το ηλεκτρικό μέλλον. Μια πιο προσεκτική ματιά όμως στα όσα αναφέρονται σε αυτό, καθιστά σαφές πως ο συντάκτης του δεν τρέφει αυταπάτες. Κι αυτό γιατί σε αντίθεση με όσα αφήνει να εννοηθούν, ουσιαστικά αυτό που κάνει το Ουαϊόμινγκ, είναι πως προτρέπει (καθώς δεν μπορεί να απαγορεύσει) τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του, να μην αγοράζουν και να μην πωλούν ηλεκτρικά οχήματα με στόχο την πλήρη εξάλειψή τους μέχρι το 2035.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος