O Elon Musk ανακοινώνει φθηνό Tesla και αναμένεται χαμός

Ημέρα επενδυτών είναι η 1η Μαρτίου για την Tesla και οι ανακοινώσεις του Elon Musk αναμένονται πολλές και πάνω σε πολλά θέματα με κυριότερο ένα πιο φτηνό Tesla.

Γράφει: TopGear 01 Μαρτίου 2023

Είναι γνωστό πως οι εξαγγελίες του Elon Musk δεν πετυχαίνουν πάντα να είναι ακριβείς ως προς το χρονικό πλαίσιο που της συνοδεύει. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι μάλλον το Tesla Roadster το οποίο το έχει ανακοινώσει από το 2014, αλλά προς το παρόν το βρίσκει κανείς μόνο στο διάστημα, αλλά και το Cybertruck που παρουσιάστηκε το 2019 για το 2021 που έγινε 2022 και τελικά φαίνεται πως θα είναι το 2023 η εκκίνηση της παραγωγής του. Παρόλα αυτά πλέον ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος από παντού και αυτό ενδεχομένως κάνει πιο προσεκτικές τις κινήσεις του Αμερικανού από εδώ και πέρα. 

Πολυεπίπεδη ενημέρωση 

Ο Elon Musk αναμένεται στη φετινή την ημέρα επενδυτών που είναι προγραμματισμένη για την 1η Μαρτίου, να περιγράψει μια σειρά πρωτοβουλιών οι οποίες θα οδηγήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία στο μέλλον. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται μια νέα πλατφόρμα οχημάτων που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ένα λιγότερο ακριβό entry level μοντέλο αλλά και για ένα robotaxi χωρίς οδηγό.

Οι αναλυτές στέκονται ιδιαιτέρως σε ένα πιθανό Tesla των 25.000 δολαρίων. Φαίνεται πως ένα mainstream μοντέλο από την Tesla λείπει όλο και περισσότερο όσο αναπτύσσεται η ηλεκτροκίνηση και εξαπλώνεται στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Musk έχει αντιδράσει σε όλα αυτά ρίχνοντας τις τιμές των αυτοκινήτων της εταιρείες δραματικά με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και πιο ελκυστικά τα αυτοκίνητας της Tesla, όμως αυτό μάλλον δεν αρκεί. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης