Formula 1 GP Σαουδική Αραβία: Οι καλοί και οι κακοί του αγώνα

Η Red Bull μπορεί να κάνει 1-2 και με τον Perez νικητή, όπως απέδειξε στη Σαουδική Αραβία, όπου ο Alonso έγινε και πάλι πρωταγωνιστής, όχι ακριβώς για τους ίδιους λόγους με το Μπαχρέιν.

Γράφει: TopGear 20 Μαρτίου 2023

Στο ταχύτερο σιρκουί πόλης και την δεύτερη ταχύτερη πίστα του πρωταθλήματος, το Chronice Circuit στην Τζέντα, όπου διεξήχθη ο 2ος φετινός αγώνας της Formula 1, το ενδιαφέρον περιστράφηκε για μια ακόμη φορά γύρω από πολλαπλά ζητήματα που προκύπτουν από τις αναλύσεις. Η Red Bull σημείωσε το δεύτερο συνεχόμενο 1-2, αυτή τη φορά με αντεστραμένους τους όρους καθώς επικράτησε ο Sergio Perez του Max Verstappen. 

Η Red Bull συνεπώς δικαιωματικά είναι στο Top 5, όπως θα μπορούσε να είναι και ο Fernando Alonso που μας απασχόλησε και αυτή την εβδομάδα με το θρίλερ του 100ου βάθρου του. 

Οι καλοί 

Max Verstappen:  Η ωριμότητα που επέδειξε στον συγκεκριμένο αγώνα ο δύο φορές πρωταθλητής, είναι τέτοια που τον τοποθετεί σε ένα επίπεδο παραπάνω από εκείνο που έχουμε συνηθίσει τον φλογερό και παθιασμένο Ολλανδό. Στην Σαουδική Αραβία η ωριμότητα συνδυάστηκε και με το ομαδικό πνεύμα το οποίο θυμόμαστε όλοι πως δεν είχε επιδείξει σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Alpine:  Η Alpine εμφανίστηκε πολύ καλύτερη και πιο αποδοτική από την εμφάνισή της στο Μπαχρέιν. Στη Σαουδική Αραβία ήταν αδιαμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα στο μέσον του grid και το έδειξε με δύο καλές βαθμολογήσεις για τους οδηγούς της. Μένει τώρα να δούμε ποιό Σαββατοκύριακο ήταν η παρένθεση στην μόνιμη εικόνα της.  

Ferrari: Επειδή πολύς κόσμος λυσσάει με την Ferrari θα πρέπει να δώσουμε του Vasseur ή οποιουδήποτε νέου συνεργάτη του που ασχολείται με τις στρατηγικές, τα εύσημα για εκείνη που επέλεξαν στην Σαουδική Αραβία. Το ζήτημα βεβαίως παραμένει πως όλοι τρέμουν για το τι θα συμβεί σε κάθε απόφαση της Scuderia στα pits και αυτό δεν είναι καλό. Μόνο με έναν τρόπο φτιάχνει όμως, με καλές επιλογές σαν αυτές στην Τζέντα. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Οι 10 καλύτερες πόλεις για ταξίδι με τους κολλητούς τα Χριστούγεννα

Ταξίδι με φίλους τις γιορτές; Δες 10 κορυφαίες πόλεις παγκοσμίως που συνδυάζουν εμπειρίες, νυχτερινή ζωή και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τι απαντά ο Γιώργος Μαζωνάκης στη μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση σε 22χρονο

Μήνυση κατέθεσε 22χρονος κατά του Γιώργου Μαζωνάκη για καταγγελίες ανάρμοστης συμπεριφοράς. Η απάντηση του τραγουδιστή και οι εξελίξεις.

Μαρτυρίες για την απρόκλητη επίθεση του Νίκου Παππά κατά του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου

Μαρτυρίες δημοσιογράφων περιγράφουν ως απρόκλητη την επίθεση σε βάρος Έλληνα δημοσιογράφου στο Στρασβούργο, με τον Νίκο Παππά στο επίκεντρο και πολιτικές συνέπειες.

Αυτές τις γιορτές ανεβείτε στην κορυφή του ξενοδοχείου President

Γιορτάστε Παραμονή Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς στο PENTHOUSE 21

Εξόρμηση στον χειμώνα

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σκεφτόμαστε το πού, πότε και πώς, φτιάχνοντας δειλά δειλά βαλίτσες και προετοιμάζοντας αποδράσεις, λαμβάνοντας υπόψη σοβαρά το τρίπτυχο βουνό-τζάκι-χιόνι. Σε προορισμούς και ξενοδοχεία σαν τα παρακάτω.

Γραφει Πωλινα Φραγκου