Remi Julienne, o κασκαντέρ που διαφήμιζε Fiat με αληθινά stunts

Μερικά απίθανα βίντεο που αποδεικνύουν ότι δε χρησιμοποίησε υπολογιστές - και ούτε τους χρειάστηκε.

Γράφει: TopGear 09 Απριλίου 2023

Ο Remi Julienne ήταν κασκαντέρ. Και έκανε απίθανα stunts επιπέδου Tom Cruise την εποχή που δεν υπήρχε το CGI των υπολογιστών. Και με κάποια stunts διαφήμιζε την Fiat. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Τα σπέσιαλ εφέ όταν δεν υπήρχε το CGI

Τη δεκαετία του 1980, τα περίφημα "σπέσιαλ εφέ" των ταινιών, ήταν τόσο κακά που θα ήταν καλύτερα να περιγράφονται: "Πω πω, πως εξερράγη έτσι αυτή η πυρηνική βόμβα που δεν κατάφερε να αφοπλίσει ο James Bond...", θα μπορούσε να λέει ένας κάποιος από την MI6, αντί να βλέπουμε μια έκρηξη που έμοιαζε με τα ηλιοτρόπια του van Gogh.

Στις αυτοκινητικές σεκάνς όμως, το πρόβλημα είχε λυθεί προ πολλού χωρίς -ευτυχώς- τους Commodore 64. Οι κασκαντέρ επωμίζονταν (και επωμίζονται ακόμη -εκτός αν υπάρχει πουθενά τριγύρω στην παραγωγή ο Tom Cruise) την ευθύνη για μερικές από τις δημοφιλέστερες σκηνές στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Έτσι αποφύγαμε επιτυχώς κάποιον να λέει: "Πως πω, μπούνια το πάει το κίτρινο Citroen 2CV ο Roger Moore, στις φουρκέτες και τα στενάκια της Κέρκυρας" ("For Your Eyes Only", 1981).

"...το αγαπημένο του stunt ήταν το άλμα με Mini μεταξύ δύο οροφών εργοστασίων της Fiat, για τις ανάγκες της τανίας The Italian Job"

Οι κασκαντέρς ήταν οι εργάτες της δράσης, οι αφανείς βιοπαλαιστές των συναρπαστικών σεκάνς και ο Remy Julienne ένας από τους πρωτοπόρους. Ξεκίνησε τα -κυριολεκτικά ειπωμένα- "κασκαντεριλίκια" το 1966 και πρωταγωνίστησε παρασκηνιακά σε περισσότερες από 1400 ταινίες.

Η συνέχεια στο Topgear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος