Τώρα που ο Lewis Hamilton πάει Ferrari, τι θα απογίνει η Mercedes;

Μία θρυλική μεταγραφή που φέρνει μεγάλες αλλαγές στον κόσμο της Formula 1.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 02 Φεβρουαρίου 2024

Ο κόσμος της Formula 1 είδε μια από τις πιο συγκλονιστικές μεταγραφές της δεκαετίας, καθώς ο Lewis Hamilton άφησε τη Mercedes για να ενταχθεί στη Ferrari. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε χθες από την ιταλική ομάδα.

Αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Lewis Hamilton μπορεί να αποτελέσει και την τελευταία του προσπάθεια για ένα όγδοο παγκόσμιο πρωτάθλημα, η οποία αν όντως στεφθεί με επιτυχία, θα ξεπεράσει το ρεκόρ του Schumacher και θα γίνει ο πιο επιτυχημένος πιλότος στην ιστορία της F1.

Ο Hamilton στη Ferrari, τι θα γίνει με τη Mercedes;

Ο 38χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής είχε εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία του να εγκαταλείψει τη Mercedes, την ομάδα με την οποία συνδέεται από το 2007, και από ό,τι φαίνεται η Ferrari κρατούσε σημειώσεις. Ο πόθος του να φορέσει το εμβληματικό κόκκινο της Ferrari πλέον έγινε πραγματικότητα, εκπληρώνοντας ένα όνειρο που είχε από παιδί. 

Στο μεταξύ, η αξία της Ferrari αυξήθηκε κατά 7 δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας της συμφωνίας της με τον Hamilton. Η αγορά αντέδρασε έντονα ακόμα και πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις. Η τιμή της μετοχής της Ferrari αυξήθηκε από τα 346,78 δολάρια στα 384 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να φτάνει από τα 62,4 στα 69,12 δισ. δολάρια. Αυτή η αύξηση (της τάξης του 10%) δημιούργησε αριθμούς ρεκόρ από το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο, και όλα αυτά χάρη στον Hamilton.

Μελλοντικές επιλογές για τον Sainz

Αυτή η μεταγραφή μπορεί να εξηγήσει και το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του Carlos Sainz. Αν και ο Ισπανός επρόκειτο να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Ferrari, η άφιξη του Hamilton οδήγησε σε αλλαγή σχεδίων. Άσχετα από το αν η ομάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Sainz, η ευκαιρία να αποκτήσει έναν οδηγό του βεληνεκούς του Hamilton οδήγησε σε αυτήν την ιστορική απόφαση.

Ο δρόμος για τον Sainz είναι ανοιχτός για οπουδήποτε. Η Audi φαίνεται να είναι ένας προορισμός που συνδέεται με την αγωνιστική του καριέρα, με τον πατέρα του, Carlos Sainz Sr, να επαινεί τη γερμανική μάρκα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί, η συμμετοχή της Audi το 2026 θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για τον Sainz.

Formula 1Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Μετά την υπογραφή του Hamilton, η αγορά των οδηγών θα μπορούσε να δει περαιτέρω αλλαγές. Η Mercedes έχει μια ανοιχτή θέση πλέον, ενώ και άλλες ομάδες φημολογείται ότι ενδιαφέρονται για τον Sainz, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα είναι εκτός συναγωνισμού το 2025.

Αναμένουμε νεότερες εξελίξεις από τον κόσμο της Formula 1, καθώς σαφώς θα δούμε περαιτέρω αλλαγές για την επόμενη σεζόν, οι οποίες ξεκινούν με αυτήν την τεράστια μεταγραφή του Βρετανού στην ιταλική ομάδα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας