Η κατηγορία αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη

Ένας στους δύο Ευρωπαίους επέλεξε μοντέλο από αυτή την κατηγορία στην Ευρώπη το 2023 συμπαρασύροντας σε διεύρυνση και τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που εντάσσονται στην ίδια συνομοταξία οχημάτων.

Γράφει: TopGear 09 Φεβρουαρίου 2024

Τα μοντέλα SUV κυριάρχησαν στις επιλογές των Ευρωπαίων αγοραστών το 2023. Άλλωστε, πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο ήταν το Tesla Model Y - ένα ηλεκτρικό SUV. Τα συγκεκριμένα μοντέλα παρουσίασαν πέρυσι μια αύξηση της τάξεως του 19% καταλαμβάνοντας συνολικά μερίδιο αγοράς 51% επί του συνόλου των ταξινομήσεων που μεταφράζεται σε 6,63 εκατ. μοντέλα SUV.

Η κατηγορία των μικρών SUV ήταν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη πέρυσι με σχεδόν 2,2 εκατομμύρια πωλήσεις και ακολούθησαν τα μικρομεσαία SUV με πάνω από 1,9 εκατομμύρια πωλήσεις. Ωστόσο την μεγαλύτερη αύξηση σε μερίδιο – όχι σε όγκους – παρουσίασαν τα μεγάλα και premium SUV.

Οι ταξινομήσεις των premium μεσαίων SUV αυξήθηκαν κατά 31% (843.939 μονάδες), γεγονός που την κατέστησε την πέμπτη μεγαλύτερη κατηγορία στην Ευρώπη. Πρωταγωνιστές ήταν το Tesla Model Y (αύξηση 85%) το Mercedes-Benz GLC με 32%.

Τα SUV κυριάρχησαν ακόμη και στην ακριβότερη κατηγορία. Εκεί, η BMW XM κατέλαβε την πρώτη θέση στο πρώτο πλήρες έτος πωλήσεών της με όγκο 3.142 μονάδων. Το plug-in υβριδικό SUV ξεπέρασε τα crossover Lamborghini Urus που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση και Bentley Bentayga που βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος