Η Harley-Davidson μόλις λάνσαρε δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Μία νέα μέρα ξημερώνει για τη θρυλική αμερικανική εταιρεία.

Μεγάλος κυβισμός, άπειρα λίτρα βενζίνης κι εκκωφαντικός θόρυβος. Όποιος θεωρεί ότι αυτά τα παραδοσιακά στοιχεία αποτελούν απαράβατο κανόνα της Harley-Davidson θα βρεθεί προ εκπλήξεως: η θρυλική εταιρεία μόλις λάνσαρε δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα στο Consumer Electronics Show του Λας Βέγκας, το οποίο άνοιξε τις πύλες του την περασμένη Δευτέρα.

Μία νέα μέρα ξημέρωσε λοιπόν για την Harley, παρόλο που πέπλο μυστηρίου καλύπτει ακόμη τις περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τα συγκεκριμένα μοντέλα. Για να καταλάβεις: ούτε καν τα ονόματά τους δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επισήμως. Όμως ακόμα και με γυμνό μάτι μπορεί κανείς να καταλάβει ότι η εταιρεία που έγινε διάσημη για τον θόρυβο των μηχανών της και τους διψασμένους για βενζίνη κινητήρες μόλις άλλαξε σελίδα.

Harley Electric Cross Bike

Η Harley-Davidson μόλις λάνσαρε δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Πρόκειται για ένα dirt bike που όμως περισσότερο θυμίζει ποδήλατο και λιγότερο μηχανή. Τι περιλαμβάνει με μία πρώτη ματιά; Ειδικά λάστιχα, μία ανάποδη μπροστινή ανάρτηση, έναν κινητήρα τοποθετημένο χαμηλά και μία θέση που δεν δείχνει ιδιαίτερα αναπαυτική και μεγάλες διαδρομές. Τέλος η μπαταρία είναι τοποθετημένη με τέτοιον τρόπο που δίνει την εντύπωση ότι αφαιρείται με ευκολία από το πλαίσιο.

Harley Urban Electric Scooter

Harley Davidson ηλεκτρικό scooter

Στα 60s η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει ένα ιδιαίτερο μοντέλο, αρκετά διαφορετικό από όσα μας έχει συνηθίσει με τον χαρακτηριστικό τίτλο Harley-Davidson Topper. Το νέο μοντέλο δείχνει να πατά πάνω στα χνάρια του πρόγονό του, όντας ένα scooter με μπροστινή εμφάνιση που παραπέμπει σε chopper και τα μεγάλα φώτα χαρακτηριστικά της εταιρείας να δεσπόζουν.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι τα κλασικά χρώματα της Harley-Davidson δεν κολακεύουν και τόσο το Harley Urban Electric Scooter. Σε άλλες λεπτομέρειες τώρα το πιρούνι της μπροστινής ανάρτησης είναι πολύ χαρακτηριστικό, σε αντίθεση με την πίσω ανάρτηση που σχεδόν δεν φαίνεται ενώ όπως και στο Harley Electric Cross Bike η μπαταρία φαίνεται ότι είναι πολύ εύκολα αποσπώμενη. 

Harley Davidson ηλεκτρικό σκούτερ

Ο κινητήρας του μοντέλου δεν φαίνεται πουθενά στις φωτογραφίες αλλά σίγουρα κάπου υπάρχει στο πίσω μέρος όπως θα προσέξουν οι πιο παρατηρητικοί ενώ ο μεγάλος χώρος που υπάρχει ανάμεσα στη θέση και την μπαταρία ίσως προορίζεται για την τοποθέτηση αποσκευών.

Το πότε αυτά τα δύο πολύ πρωτότυπα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα για το κοινό παραμένει ακόμη άγνωστο. Σίγουρα όμως ορίζουν μία νέα πραγματικότητα: μία εποχή όπου ακόμα και η Harley-Davidson προσανατολίζεται προς τον ηλεκτρισμό και την πράσινη ανάπτυξη.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.