Τα ασφαλέστερα νέα αυτοκίνητα της αγοράς

Αυτός είναι ο αριθμός των αστεριών που χρειάζεται να εξασφαλίσει ένα μοντέλο για να συμπεριληφθεί στα πιο ασφαλή αυτοκίνητα.

Ήδη από τη δεκαετία του ’50 οι αυτοκινητοβιομηχανίες άρχισαν να κάνουν δοκιμές πρόσκρουσης με σκοπό τη βελτίωση της παθητικής ασφάλειας των μοντέλων τους. Τη δεκαετία του ’90 ο τομέας της παθητικής ασφάλειας άρχισε να πρωταγωνιστεί, οπότε υπήρξε η ανάγκη για μια βάση ισότιμης αξιολόγησης. Αυτή την ανάγκη καλύπτει πολύ αποτελεσματικά από το 1997 το Euro NCAP. Σύντομα ανέβηκε στην υπόληψη του κοινού και υποχρεωτικά και των εταιρειών. Η ευκολονόητη βαθμολόγηση με τα 5 αστέρια μάς έκανε όλους να έρθουμε πιο κοντά στο κομμάτι της παθητικής ασφάλειας και να αποκτήσουμε την ικανότητα να ξεχωρίζουμε τα περισσότερο ασφαλή μοντέλα. Πλέον το επίπεδο έχει ανέβει και, για να πάρει ένα μοντέλο 5 αστέρια, οι απαιτήσεις είναι υψηλότερες απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Εδώ παρουσιάζουμε τα ασφαλέστερα νέα μοντέλα που μπορείς να βρεις αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Mercedes-Benz A-Class

Τα ασφαλέστερα νέα αυτοκίνητα της αγοράς

Η A-Class συγκέντρωσε την καλύτερη βαθμολογία μεταξύ όλων των αυτοκινήτων που δοκίμασε το Euro NCAP μέσα στο 2018! Αυτό από μόνο του είναι μια πολύ μεγάλη διάκριση, μιας και ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός. Ταυτόχρονα, είναι εντυπωσιακό που η Mercedes-Benz κατάφερε να περάσει την εμπειρία της και τις προηγμένες τεχνολογίες στο πιο προσιτό μοντέλο της γκάμας της. Όσον αφορά τη βαθμολογία, η A-Class πήρε 96% στην προστασία των επιβατών, 91% στην προστασία των παιδιών, 92% στην προστασία των πεζών και 75% στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Πρόσφατα και η G-Class υποβλήθηκε σε δοκιμές και πήρε 5 αστέρια.

Audi Q3

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Το Audi Q3 ήταν πολύ ψηλά στην κατάταξη των μοντέλων που δοκίμασε το Euro NCAP μέσα στο 2018. To νέο SUV της Audi στη 2η του γενιά εμφανίζεται ριζικά ανανεωμένο κρατώντας ουσιαστικά μόνο το όνομα σε σύγκριση με την απερχόμενη γενιά. Στην προστασία των οδηγών βαθμολογήθηκε με 95%, στην προστασία των παιδιών με 86%, στην προστασία των πεζών με 76%, ενώ στα συστήματα υποβοήθησης πήρε 85%, που είναι η υψηλότερη βαθμολογία ανεξαρτήτως μοντέλου για το 2018. Στην 5η θέση της συνολικής βαθμολογίας βρίσκεται και το Α6, πεντάστερο κι αυτό, με πολύ καλές επιδόσεις σε όλες τις διαδικασίες.

Volvo XC40

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Το νέο μικρό SUV της Volvo φαίνεται πως έχει ταλέντο και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας. Η 4η θέση μεταξύ όλων των μοντέλων που δοκίμασε το Euro NCAP είναι μια πολύ καλή επίδοση για το XC40. Η μεγάλη εμπειρία της σουηδικής εταιρείας στον τομέα της παθητικής ασφάλειας αποδεικνύεται περίτρανα με αυτή την κατάταξη. Στην προστασία των επιβατών βαθμολογήθηκε με 97%, που αποτελεί την κορυφαία επίδοση ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα που δοκιμάστηκαν, στην προστασία των παιδιών πήρε 87%, στην προστασία των πεζών 71% και στα συστήματα υποβοήθησης 76%. Ανάμεσα στα κορυφαία μοντέλα που αξιολογήθηκαν με 5 αστέρια είναι και τα S60 και V60.

BMW X5

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Την κορυφαία διάκριση των 5 αστεριών απέσπασε και το μεγάλο SUV της BMW, η Χ5. Στην 4η πλέον γενιά της, είναι εφοδιασμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε κάθε τομέα και προφανώς αυτό αφορά και την ασφάλεια. Στην προστασία των πεζών η συνολική βαθμολογία ήταν 89%, στην προστασία των παιδιών 86%, σ’ εκείνη των πεζών 75%, ενώ στα συστήματα υποβοήθησης 75%.

Peugeot 508

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Το νέο Peugeot 508 έχει καταφέρει να προκαλέσει αίσθηση πρώτα με την ιδιαίτερη αισθητική του και σε δεύτερο βαθμό με την απόδοσή του στο δρόμο. Δεν το έχουμε οδηγήσει ακόμα, ωστόσο γνωρίζουμε ότι έχει άριστες επιδόσεις και στον τομέα της ασφάλειας. Στην προστασία των επιβατών βαθμολογήθηκε με 96%, τιμή σχεδόν κορυφαία, στην προστασία των μικρών παιδιών με 86%, στην προστασία των πεζών με 71%, ενώ, τέλος, στα συστήματα υποβοήθησης πήρε 79%. Τα παραπάνω ποσοστά το βάζουν μέσα στη δεκάδα των καλύτερων σε βαθμολογία για το 2018.

Hyundai Nexo

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Μέσα στη δεκάδα είναι και ένα μοντέλο της Hyundai, το Nexo. To SUV της κορεατικής εταιρείας κατάφερε να πετύχει 94% στην προστασία των επιβατών, 87% στην προστασία των παιδιών, 67% στην προστασία των πεζών και 80% στα συστήματα υποβοήθησης. Πολύ κοντά και το Santa Fe, που και αυτό με τη σειρά του έχει πάρει την κορυφαία διάκριση των 5 αστεριών.

VW Touareg

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Το 3ης γενιάς VW Touareg είναι ένα εξαιρετικό SUV. Μοιράζεται το ίδιο πάτωμα με την Porsche Cayenne, οπότε είναι λογικό να ξεχωρίζει σε επίπεδο οδηγικών χαρακτηριστικών. Η πολύ υψηλή τεχνολογία είναι εμφανής σε κάθε σημείο και, όπως φαίνεται, αφορά και την παθητική ασφάλεια. Έτσι, βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια, με 89% για την προστασία των επιβατών, 86% για την προστασία των παιδιών, 72% για την προστασία των πεζών και 81% για τα συστήματα υποβοήθησης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος